Radi se na tome

Proširen smještajni kapacitet Planinarskog doma Ubla

Potpisivanjem ugovora u Gradskoj upravi Trebinja krajem aprila tekuće godine, zvanično je počela realizacija turističkog projekta “Aktivni odmor – Razvoj turističkih potencijala Trebinja”.

Foto: novosti.rs

Kako je tom prilikom naglašeno, cilj je bio unapređenje turističke ponude i stavljanje u funkciju Planinarskog doma Ubla, koji se nalazi u Parku prirode Orjen.

Realizaciju projekta provode Gradska uprava i Planinarsko društvo Vučji zub, zajedno s međunarodnom organizacijom “Helvetas”, a ukupna vrijednost projekta je 65.600 konvertibilnih maraka, od čega Helvetas izdvaja 30.700 KM, a Grad Trebinje i Vučji zub ostatak novca.

Nakon potpisivanja navedenog ugovora, kojem su, pored ostalih, prisustvovali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, predsjednik Planinarskog društva Vučji zub iz Trebinja Igor Škero i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda, gradonačelnik Ćurić izjavio je da će, kako je planirano, projekat biti završen do kraja ove godine, te dodao:

Grad Trebinje i Turistička organizacija će dobiti jedan novi sadržaj, koji je važan pogotovo kada pogledate statistiku da ruralni turizam je nešto što se traži u svijetu. Mi danas raspisujemo javne pozive za nabavku opreme, da bi se obezbijedio planinarski dom za smještajne kapacitete.

Mirko Ćurić, 29.4.2021.

Tokom posjete planinarskom domu na Ublima, 10.9.2021. godine, gradonačelnik Ćurić, zahvalivši Fondaciji “Helvetas – moja budućnost” na razumijevanju, potvrdio je da Grad Trebinje pruža punu podršku ovom projektu, a tom prilikom predsjednik Planinarskog društva Vučji zub Igor Škero obavijestio je javnost da je sada, kroz navedeni projekat, planinarski dom na Ublima dobio i smještajne kapacitete, odnosno da sada raspolaže s 24 kreveta.

Kroz isti projekat smo uradili obuku planinarskih vodiča, dobili smo 14 planinarskih vodiča tako da ih sad imamo 18. Projekat završavamo sa izgradnjom eko-septika gdje ćemo dobiti mokre čvorove, vještačku stijenu za penjanje i ziplajn za djecu. Cilj je da dobijemo funkcionalan dom.

Igor Škero, 10.9.2021.

Nakon učinjenih koraka na implementaciji projekta unapređenja turističke ponude i stavljanja u funkciju Planinarskog doma Ubla, Istinomjer obećanju gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića daje ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti daljnje aktivnosti u tom pravcu.

(Istinomjer.ba)

 

 

 

Pitajte Istinomjer!