Najave

Najavljeno stavljanje u funkciju planinarskog doma “Ubla”

Potpisivanjem ugovora u Gradskoj upravi Trebinja krajem aprila tekuće godine, zvanično je počela realizacija turističkog projekta “Aktivni odmor – Razvoj turističkih potencijala Trebinja”.

Foto: novosti.rs

Kako je tom prilikom naglašeno, cilj je unapređenje turističke ponude i stavljanje u funkciju planinarskog doma “Ubla” koji se nalazi u Parku prirode Orjen.

Realizaciju projekta provode Gradska uprava i Planinarsko društvo “Vučji zub”, zajedno sa međunarodnom organizacijom “Helvetas”, a ukupna vrijednost projekta je 65.600 maraka, od čega “Helvetas” izdvaja 30.700 KM, a Grad Trebinje i “Vučji zub” ostatak novca.

Nakon potpisivanja navedenog ugovora, kojem su, pored ostalih, prisustvovali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub” iz Trebinja Igor Škero i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda, gradonačelnik Ćurić izjavio je da će, kako je planirano, projekat biti završen do kraja ove godine, te dodao:

Grad Trebinje i Turistička organizacija će dobiti jedan novi sadržaj, koji je važan pogotovo kada pogledate statistiku da ruralni turizam je nešto što se traži u svijetu. Mi danas raspisujemo javne pozive za nabavku opreme, da bi se obezbijedio planinarski dom za smještajne kapacitete.

Mirko Ćurić, 29. 4. 2021.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je to najavio gradonačelnik Trebinja, planinarski dom “Ubla” biti stavljen u funkciju do kraja 2021. godine.

(Istinomjer.ba)

 

 

 

Pitajte Istinomjer!