Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministrom komunalne privrede i infrastrukture Vlade Kantona Sarajevo (KS), Damirom Filipovićem i Srđanom Mandićem pored ostalog je bilo riječi i o kanjonu rijeke Misoče.

Kako je tom prilikom navedeno, kanjon rijeke Misoče bi, u skladu sa pozitivnim pravnim propisima i kategorizaciji, trebao biti zaštićen u kategoriji rezervata. 

S tim u vezi, ministrica Edita Đapo je najavila izradu nacrta plana o zaštićenim područjima Igmana, Bjelašnice i Rakitnice: 

Do kraja godine bi trebao biti završen nacrt plana o zaštićenim područjima Općine na kojima se nalazi ovo područje Trnovo, Hadžići i Konjic svakako će biti dio tog procesa.

Edita Đapo, 26.06.2019.

Istinomjer će pratiti da li će pomenuti nacrt biti završen u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik...

Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika. Tako je ministrica...Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji...