Dosljedno

Na Trgu Krajine u Banja Luci neće biti novogodišnjih koncerata

Nakon što je 14.12.2018. godine u Beogradu predstavio program proslave predstojećih novogodišnjih praznika u Banja Luci, gradonačelnik ovog grada, Igor Radojičić izjavio je da “pored Trga Krajine Grad razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte”.

Nakon što je 14.12.2018. godine u Beogradu predstavio program proslave predstojećih novogodišnjih praznika u Banja Luci u sklopu kojih će se održati trodnevni koncerti na kojem će nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić, Nikola Rokvić i Željko Joksimović, gradonačelnik ovog grada, Igor Radojičić izjavio je da “pored Trga Krajine Grad razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte”, te takvo razmišljanje obrazložio na slijedeći način:

Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana. Želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, a vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time.

Igor Radojičić, 14.12.2018.

Podsjećamo, jedan broj građana Banja Luke okupljenih oko UG “Pokret Pravda za Davida” i Davora Dragičevića u nekoliko navrata, kako se navodi, tražili su od gradskih vlasti Banja Luke ”da otkažu novogodišnje koncerte i da neće dozvoliti da se na Trgu Krajine gdje on svaku veče traži istinu i pravdu za svog ubijenog sina, slavi i pjeva”.

Na kraju, u skladu sa najavom gradonačelnika Radojičića, Gradska uprava Grada Banja Luka odlučila je da se pomenuti novogodišnji događaji “neće održati u Ulici kralja Petra I Karadorđevića, između Trga Krajine i parka “Petar Kočič”, kako je to bilo prošle godine već na Krašovom parkingu”.

Nakon ove odluke, Istinomjer stav gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića vezan za njegovu namjeru da se koncerti održe na adekvatnoj lokaciji i da će svi budu zadovoljni sa time ocjenjuje dosljednim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!