Na sjednici Vijeća ministara BiH ni ministarke ni ANP-a

Gostujući u emisiji Dan uživo N1 televizije, ministrica odbrane u Vijeću ministara BiH, Marina Pendeš između ostalog je najavila da će na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH tražiti da se Godišnji nacionalni program (ANP) uvrsti u dnevni red.

Već više od osam mjeseci prijedlog, nacrt ANP-a, je u Vijeću ministara ali nije na sjednici Vijeća ministara bez obzira na našu nakanu i inicijative. I sutra ćemo mi tražiti da to bude na sjednici Vijeća ministara da se uvrsti u dnevni red.

Marina Pendeš, 02.10.2019.

Međutim, sjednica Vijeće ministara BiH koja je bila zakazana za 03.10.2019. godine nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Kako se navodi, na sjednici su se, pored predsjedavajućeg Vijeća ministara, Denisa Zvizdića pojavili još samo ministrica Semiha Borovac, te ministri Igor Crnadak i Mirko Šarović.

Obzirom da se nije ni pojavila na zakazanoj sjednici Vijeće ministara BiH, Istinomjer će ministrici odbrane Marini Pendeš za njeno obećanje u vezi zahtjeva za stavljanje nacrta ANP-a na dnevni red dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije...

Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...Čović dosljedan po pitanju partnerstva sa SNSD-om

Nakon sjednice predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održane u Drvaru 10.10.2019. godine, predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović je, kada je partnerstvo za SNSD-om u pitanju, potvrdio svoje, do...