Na sjednici Vijeća ministara BiH ni ministarke ni ANP-a

Gostujući u emisiji Dan uživo N1 televizije, ministrica odbrane u Vijeću ministara BiH, Marina Pendeš između ostalog je najavila da će na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH tražiti da se Godišnji nacionalni program (ANP) uvrsti u dnevni red.

Već više od osam mjeseci prijedlog, nacrt ANP-a, je u Vijeću ministara ali nije na sjednici Vijeća ministara bez obzira na našu nakanu i inicijative. I sutra ćemo mi tražiti da to bude na sjednici Vijeća ministara da se uvrsti u dnevni red.

Marina Pendeš, 02.10.2019.

Međutim, sjednica Vijeće ministara BiH koja je bila zakazana za 03.10.2019. godine nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Kako se navodi, na sjednici su se, pored predsjedavajućeg Vijeća ministara, Denisa Zvizdića pojavili još samo ministrica Semiha Borovac, te ministri Igor Crnadak i Mirko Šarović.

Obzirom da se nije ni pojavila na zakazanoj sjednici Vijeće ministara BiH, Istinomjer će ministrici odbrane Marini Pendeš za njeno obećanje u vezi zahtjeva za stavljanje nacrta ANP-a na dnevni red dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“,...

Usvojen Nacrt zakona o Registru finansijskih obaveza u KS

Sredinom oktobra ove godine iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo (KS) saopćeno je da je pokrenuta izrada Zakona o Registru finansijskih obaveza u Kantonu Sarajevo te da se ovaj zakon “nalazi u...Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...