Na sjednici Vijeća ministara BiH ni ministarke ni ANP-a

Gostujući u emisiji Dan uživo N1 televizije, ministrica odbrane u Vijeću ministara BiH, Marina Pendeš između ostalog je najavila da će na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH tražiti da se Godišnji nacionalni program (ANP) uvrsti u dnevni red.

Već više od osam mjeseci prijedlog, nacrt ANP-a, je u Vijeću ministara ali nije na sjednici Vijeća ministara bez obzira na našu nakanu i inicijative. I sutra ćemo mi tražiti da to bude na sjednici Vijeća ministara da se uvrsti u dnevni red.

Marina Pendeš, 02.10.2019.

Međutim, sjednica Vijeće ministara BiH koja je bila zakazana za 03.10.2019. godine nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Kako se navodi, na sjednici su se, pored predsjedavajućeg Vijeća ministara, Denisa Zvizdića pojavili još samo ministrica Semiha Borovac, te ministri Igor Crnadak i Mirko Šarović.

Obzirom da se nije ni pojavila na zakazanoj sjednici Vijeće ministara BiH, Istinomjer će ministrici odbrane Marini Pendeš za njeno obećanje u vezi zahtjeva za stavljanje nacrta ANP-a na dnevni red dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Otvaranje Titove pećine u Drvaru najavljeno na Dan pobjede nad fašizmom

Ističući važnost Titove pećine kao kulturno-istorijskog spomenika, načelnica Opštine Drvar, Dušica Runić najavila je...

Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudija na korak od Parlamentarne skupštine BiH

Najavljujući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će se održati 17. 02. 2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda, “Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH...Uskoro usvajanje federalnog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima?

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je 11. septembra 2019. godine usvojio Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Federalni ministar razvoja,...