“Milorad Dodik, otac srpske nacije”

Članovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata na zanimljiv način iskazuju svoju lojalnost lideru ove stranke Miloradu Dodiku, a ovog puta svoje viđenje iznio je zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović.

Kazavši da je “veoma bitno da svi međusobno sarađujemo i vodimo dijalog”, Goganović je naglasio da je “generalno protiv uvođenja sankcija bilo kome i od strane bilo koga”.

Na pitanje voditelja da li je to razlog zbog kojeg se nije sastao s ministrom za evropska pitanja Velike Britanije, Goganović je rekao da je on “osoba koja će uvijek prva pružiti ruku da s nekim razgovara” te pojasnio zašto je odbio da se sastane s ministrom Dochertyjem.

Kada pričamo o tome, ono što bih ja prvo rekao jeste da sam ja osoba koja će uvijek prva pružiti ruku da sa nekim razgovara i čak prvi radni dan gospodin Helez, gospodin Galić i ja sastali smo se sa američkim ambasadorom gospodinom Murphyjem. (…) Kada govorimo o ministru za Evropu u Vladi Velike Britanije, on je došao u BiH, nije ni s kim održao razgovor, ali je stigao da izjavi da se neće sastati sa gospodinom Dodikom i gospođom Cvijanović. Mislim da nije korektno doći u nečiju zemlju i da upravo to izgovorite, da se ne želite sa njim vidjeti. Hajmo na neki način to da svedemo da neko u moju kuću dođe i kaže: ‘Aleksandre, neću razgovarati sa tvojim ocem Brankom, ali sa tobom želim razgovarati‘. Ti ako ne poštuješ mog oca, nemoj ni mene poštovati. Ja ne želim s tobom razgovarati. Milorad Dodik je otac srpske nacije tako da, ako neko ne želi s njim razgovarati, nema potrebe da razgovara ni sa mnom.

Aleksandar Goganović, 15.2.2023.

Lojalnost predsjedniku Republike Srpske i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na sličan način je u više navrata iskazivala i Goganovićeva stranačka kolegica Sanja Vulić kada je izjavila da “nikada u životu sebi ne bi dala taj luksuz da kritikuje predsjednika”, kao i da bi “vjerovatno lebdila nebom” da je njen tata Milorad Dodik.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!