Mektić Tužilaštvu BiH dostavio izvještaj o skupu u Višegradu

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić najavio je dan nakon skupa Ravnogorskog pokreta u Višegradu održanog 10. marta, da će ministarstvo na čijem je čelu sačiniti izvještaj o svim događanjima tog dana i uputiti ga u Tužilaštvo BiH.

Dogovor je da ćemo sav događaj kompletno zadokumentovati, posebno sa stanovišta upućivanja određenih poruka i svega onoga što se čulo jučer u Višegradu, da ćemo o tome vrlo brzo, u narednih nekoliko dana, dostaviti izvještaj Tužilaštvu BiH. Nakon toga očekujemo reakciju Tužilaštva BiH”

Dragan Mektić, 11.03.2019.

Podsjećamo, u nedjelju 10. marta u Višegradu je održan skup Ravnogorskog pokreta, na kom se više stotina ljudi okupilo povodom odavanja počasti četničkom vođi Dragoljubu Mihailoviću. Tokom skupa, kako se moglo vidjeti iz objavljenih snimaka, iznošene su prijeteče i uvredljive poruke. Skup su inače posljednjih dana osudili brojni domaći i strani zvaničnici. Na posljednoj sjednici Doma naroda PSBiH, delegat Zlatko Miletić predložio je da se na dnevni red uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu, no delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a to su odbili.

Međutim, iako su delegati SDS-a u Domu naroda PSBiH odbili da osude okupljanje Ravnogorskog pokreta prošlog vikenda u Višegradu, ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, a koji dolazi iz redova iste partije, dostavio je Tužilaštvu BiH izvještaj o pomenutom događaju u srijedu 13. marta i o tome obavijestio javnost.

Nadalje je na Tužilaštvu BiH da procijeni da li će otvarati istragu ili neće i da eventualno zatraži od policijskih i drugih agencija da izvrše određene provjere za koje smatraju da su potrebne.”

Dragan Mektić, 13.03.2019.

S obzirom da je Mektić tri dana nakon najave da će Tužilaštvu BiH dostaviti izvještaj o skupu Ravnogorskog pokreta u Višegradu to i uradio, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Hoće li Narodna skupština RS raspustiti Skupštinu opštine Teslić?

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo - nego neprimjereno o članovima SDP-a", još sredinom februara najavio...


Punkt Hitne pomoći na području Općine Centar

Pitanje otvaranja punkta Hitne pomoći na području Općine Centar, pokrenuto je još prošle godine, na osnovu zahtjeva Javne ustanove „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“. Načelnik Općine...