Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona, Enver Bijedić, ovaj zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH (PS BiH) najavio je svoje naredne korake.

Tako, ubrzo nakon najave održavanja osnivačke skupštine novog političkog subjekta “radnog naziva Bh socijaldemokrati”, Bijedić je “eksluzivno” najavio i u okviru kojeg poslaničkog kluba planira nastaviti svoje parlamentarno djelovanje:

Ja sam već pokrenuo proceduru da se u državnom Parlamentu pojavim kao nezavisni zastupnik i ubuduće ću, to je ekskluziva, djelovati u sklopu Kluba DF-a.

Enver Bijedić, 01.08.2019.

Podsjećamo, u Tuzli je 07.09.2019. godine osnovan novi politički subjekt po nazivom Socijaldemokrati BiH za čijeg je predsjedavajućeg izabran Enver Bijedić, a danas je, kako se navodi, ozvaničeno da je “aktom predsjedavajućeg Kluba DF-a Dženana Đonlagića sekretaru Zastupničkog doma Marinu Vukoji, protokolisanim 11. oktobra” Bijedić postao član Kluba DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Envera Bijedića da će postati članom Kluba DF-a u Zastupničkom domu PS BiH ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora...

Ponovo aktuelizirana tema “etničkog čišćenja mrtvih Srba”

Ponovo su aktuelizirane tvrdnje iz 2017. i 2018. godine da se u Sarajevu iskopavaju grobna mjesta građana Srpske nacionalnosti. U tekstu koji su Večernje novosti objavile 09. februara 2020....


Nastavljena procedura glasanja u vezi poziva predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon održane 8. sjednice Predsjedništva BiH, 03. 02. 2020. godine izjavio je da nije dao saglasnost za posjetu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića Bosni i...