Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzlanskog kantona, Enver Bijedić, ovaj zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH (PS BiH) najavio je svoje naredne korake.

Tako, ubrzo nakon najave održavanja osnivačke skupštine novog političkog subjekta “radnog naziva Bh socijaldemokrati”, Bijedić je “eksluzivno” najavio i u okviru kojeg poslaničkog kluba planira nastaviti svoje parlamentarno djelovanje:

Ja sam već pokrenuo proceduru da se u državnom Parlamentu pojavim kao nezavisni zastupnik i ubuduće ću, to je ekskluziva, djelovati u sklopu Kluba DF-a.

Enver Bijedić, 01.08.2019.

Podsjećamo, u Tuzli je 07.09.2019. godine osnovan novi politički subjekt po nazivom Socijaldemokrati BiH za čijeg je predsjedavajućeg izabran Enver Bijedić, a danas je, kako se navodi, ozvaničeno da je “aktom predsjedavajućeg Kluba DF-a Dženana Đonlagića sekretaru Zastupničkog doma Marinu Vukoji, protokolisanim 11. oktobra” Bijedić postao član Kluba DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Envera Bijedića da će postati članom Kluba DF-a u Zastupničkom domu PS BiH ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na...

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj se raspravljalo o položaju bh. entiteta...Stariji građani Tuzle još uvijek čekaju na Strategiju za osobe treće životne dobi

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je 01.10.2019. godine posjetio Sajam proizvoda i aktivnosti grupa aktivnog starenja Tuzlanskog kantona (TK), koji su povodom Međunarodnog dana starih osoba u tom...