Ispunjeno sa zakašnjenjem

Okončana rekonstrukcija Bulevara mira u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić septembra 2018. godine ozvaničio je početak radova na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom, napominjući tom prilikom da je rekonstrukcija koja će koštati 1,2 miliona KM “dugo čekala, jer je bilo neophodno riješiti niz imovinskopravnih problema”.

Dugo smo čekali na početak realizacije ovog projekta, ali kada bude završen, za 150 dana, imaćemo zaista urban dio u samom centru grada.

Siniša Milić, 02.10.2018.

U prvih nekoliko mjeseci radovi su se odvijali predviđenom dinamikom, što je polovinom februara 2019. godine potvrdio šef nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Dragan Peštić:

Radovi se izvode u Uzunovića ulici gde su uklonjena dva stambena objekta predviđena za rušenje. Urađena je nova fekalna kanalizacija u dužini 1.200 metara i 500 metara oborinske kanalizacije. Položeni su kablovi za uličnu rasvetu i urađeno ok 40 odsto širokog iskopa i nasipa za izradu nove kolovozne trake.

Dragan Peštić, 13.02.2019.

 

Međutim, kako je krajem maja rečeno, usljed čestih padavina u proteklih mjesec dana aktivnosti na ovom projektu donekle su usporene, ali da se ipak privode kraju Peštić je potvrdio 24.05.2019. godine navodeći da će “ukoliko se vremenske prilike poboljšaju svi radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom bit će okončani u narednih deset dana.”

Radovi na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom nastavljeni su tokom juna mjeseca što je potvrđeno u Obavještenju o obustavi saobraćaja objavljenoj 12.06.2019. godine na zvaničnoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH:

Obavještavaju se svi učesnici u saobraćaju da će u dane 13. 6. (četvrtak), 14. 6. (petak) i 15. 6. (subota) 2019. godine, saobraćaj u ulici Uzunovića, dionica od pružnog prelaza na Bijeljinskoj cesti zaključno s raskrsnicom „Kuglana“ biti obustavljen zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta ulice Uzunovića (druga traka Bulevara), Kuglana – pružni prelaz.

12.06.2019.

Na Istinomjerov upit o trenutnom statusu ovoga projekta odgovorio je šef nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Dragan Peštić potvrđujući da je rekonstrukcija Bulevara mira u Brčkom uspješno okončana:

Dana 09.09.2019. godine Komisija za tehnički prijem radova imenovana od strane Odjeljenja za javnu bezbjednost izdala je pozitivno mišljenje o pregledu građevine, odnosno, da je ista pogodna za upotrebu, tehnički ispravna i u skladu sa dostavljenom projektnom dokumentacijom i pravilima struke.
Na osnovu mišljenja Komisije dana 13.09.2019. godine pod brojem UP-I-22-001247/19 Odjeljenje za javnu bezbjednost izdalo je Rješenje o odobrenju za upotrebu rekonstruisane ulice Uzunovića u Brčkom.
Projekat je izveden u roku, bez probijanja obezbjeđenih sredstava, incidentnih situacija na gradilištu i bez ijednog dana potpune obustave saobraćaja.
Dragan Peštić, 01.10.2019.

 

Obzirom da je rekonstrukcija Bulevara mira u Brčkom završena uz probijanje roka od 150 dana koji je naveo gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić, Istinomjer će njegovom obećanju dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!