Kiša odložila završetak radova na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić septembra 2018. godine ozvaničio je početak radova na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom, napominjući tom prilikom da je rekonstrukcija koja će koštati 1,2 miliona KM “dugo čekala, jer je bilo neophodno riješiti niz imovinskopravnih problema”.

Dugo smo čekali na početak realizacije ovog projekta, ali kada bude završen, za 150 dana, imaćemo zaista urban dio u samom centru grada.

Siniša Milić, 02.10.2018.

Radovi su se odvijali predviđenom dinamikom, što je polovinom februara 2019. godine potvrdio šef nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Dragan Peštić:

Radovi se izvode u Uzunovića ulici gde su uklonjena dva stambena objekta predviđena za rušenje. Urađena je nova fekalna kanalizacija u dužini 1.200 metara i 500 metara oborinske kanalizacije. Položeni su kablovi za uličnu rasvetu i urađeno ok 40 odsto širokog iskopa i nasipa za izradu nove kolovozne trake.

Dragan Peštić, 13.02.2019.

 

Međutim, kako je rečeno, usljed čestih padavina u proteklih mjesec dana aktivnosti na ovom projektu donekle su usporene, ali da se ipak privode kraju Peštić je potvrdio 24.05.2019. godine navodeći da će “ukoliko se vremenske prilike poboljšaju svi radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom bit će okončani u narednih deset dana.”

Da radovi na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom još uvijek traju jasno je i iz Obavještenja o obustavi saobraćaja objavljenoj 12.06.2019. godine na zvaničnoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH:

Obavještavaju se svi učesnici u saobraćaju da će u dane 13. 6. (četvrtak), 14. 6. (petak) i 15. 6. (subota) 2019. godine, saobraćaj u ulici Uzunovića, dionica od pružnog prelaza na Bijeljinskoj cesti zaključno s raskrsnicom „Kuglana“ biti obustavljen zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta ulice Uzunovića (druga traka Bulevara), Kuglana – pružni prelaz.

12.06.2019.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić za svoje obećanje u vezi rekonstrukcije Bulevara mira od Istinomjera za sada dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u Ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine...