Neispunjeno

Još uvijek ništa od uvođenja načela “dvostepenosti” u Zakon o policijskim službenicima u KS

Rok od dva mjeseca koji je naveden u Ekspozeu premijera Vlade KS je istekao, a najavljene izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima u odredbama koje se odnose na imenovanje policijskog odbora nisu usvojene u Skupštini Kantona Sarajevo.

Premijer Vlade Kantona Sarajevo (KS), Edin Forto izlažući svoj Ekspoze pred Skupštinom ovoga kantona 26.12.2018. godine, pored ostaloga je iznio namjeru “uvođenja funkcionalnog načela dvostepenosti kroz izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima u odredbama koje se odnose na imenovanje policijskog odbora. (U roku od dva mjeseca od formiranja Vlade)”.

Od trenutka imenovanja Vlade KS do danas prošlo je više od dva mjeseca, a najavljene izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima u odredbama koje se odnose na imenovanje policijskog odbora nisu usvojene u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ovim Istinomjer pomenuto obećanje iz Ekspozea aktuelnog premijera Vlade KS, Edina Forte ocjenjuje neispunjenim, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će u budućnosti biti aktivnosti nadležnih institucija u pravcu izmjena i dopuna navedenog zakona na način na koji je to najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!