Još uvijek ništa od uvođenja načela “dvostepenosti” u Zakon o policijskim službenicima u KS

Rok od dva mjeseca koji je naveden u Ekspozeu premijera Vlade KS je istekao, a najavljene izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima u odredbama koje se odnose na imenovanje policijskog odbora nisu usvojene u Skupštini Kantona Sarajevo.

Premijer Vlade Kantona Sarajevo (KS), Edin Forto izlažući svoj Ekspoze pred Skupštinom ovoga kantona 26.12.2018. godine, pored ostaloga je iznio namjeru “uvođenja funkcionalnog načela dvostepenosti kroz izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima u odredbama koje se odnose na imenovanje policijskog odbora. (U roku od dva mjeseca od formiranja Vlade)”.

Od trenutka imenovanja Vlade KS do danas prošlo je više od dva mjeseca, a najavljene izmjene i dopune zakona o policijskim službenicima u odredbama koje se odnose na imenovanje policijskog odbora nisu usvojene u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ovim Istinomjer pomenuto obećanje iz Ekspozea aktuelnog premijera Vlade KS, Edina Forte ocjenjuje neispunjenim, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će u budućnosti biti aktivnosti nadležnih institucija u pravcu izmjena i dopuna navedenog zakona na način na koji je to najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Još uvijek ništa od uvođenja radničkih kartica u RS

Uvođenje radničkih kartica u Republici Srpskoj (RS) u cilju sprječavanja rada na crno, najavljuje se još od 2017. godine, a kartice su prema najavama iz prošle godine trebale biti već u upotrebi od...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...