Neispunjeno

Još uvijek nije raspisan javni poziv za izgradnju Kongresnog centra

Na samom kraju 2019. godine načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić govoreći o rezultatima svog trogodišnjeg rada i realizaciji Programa „Novi Grad 2020“, najavio je skoro raspisivanje međunarodnog javnog poziva investitorima za izgradnju Kongresnog centra Sarajeva.

 

Početkom iduće godine, u januaru ili februaru, Općina će raspisati međunarodni javni poziv investitorima za izgradnju Kongresnog centra Sarajeva. Radi se o projektu u vrijednosti između 350 i 400 miliona KM.

Semir Efendić, 31. decembar 2019.

Međutim da javni poziv nije raspisan ni do kraja februara potvrdio je sam načelnik Efendić u intervjuu koji je dao za portal Klix.

Što se tiče Kongresnog centra Sarajeva, trenutno tim pravnika priprema tekst javnog poziva, koji bi uskoro trebao biti objavljen i putem kojeg će se tražiti i nadamo se biti odabran investitor koji bi realizirao izgradnju Kongresnog centra.

Semir Efendić, 25. februar 2020.

S obzirom da se javni poziv za izgradnju Kongresnog centra, kako se vidi i u rubrici javnih nabavki na zvaničnoj internet stranici Općine Novi Grad Sarajevo, nije raspisan u prva dva mjeseca 2020. godine, Istinomjer će obećanje Semira Efendića ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!