Dosljedno
Uncategorized

“Jalova” dosljednost SDS-a?

Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je danas smjenu Vlade RS-a zbog katastrofalnih rezultata na koje je ukazala i Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a, saopćivši da je kumulativni deficit budžeta i javnih fondova veći od milijardu i 111 miliona maraka.

Poslanik SDS-a Zoran Latinović je, uz pitanje kako Vlada s tolikim deficitom planira da osigura radna mjesta, fiskalnu i socijalnu održivost, izrazio je zabrinutost zbog takve situacije te pozvao vladu Aleksandra Džombića da prekine s politikom kontinuiteta, koju je sama proklamovala.

(FENA/Sarajevo-x.com, 7. 9. 2011.)

***

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske /RS/ Vukota Govedarica zatražio je danas od Aleksandra Džombića da vrati mandat za sastav Vlade RS, ocjenjujući da su budžet i ekonomska politika RS za narednu godinu “veoma loši i nemaju dodirnih tačaka”.

Govedarica je naveo tokom rasprave o Prijedlogu ekonomske politike RS za 2011. godinu da ova godina za RS u ekonomskom smislu “nije bila uspješna i da će tako ostati i u narednoj godini”.

(SRNA/Radio Sarajevo, 22. 12. 2011.)

Komentar:

SDS i funkcioneri te stranke uporni su i dosljedni u nastojanjima i vršenju pritiska na Aleksandra Džombića da podnese ostavku. No, postavlja se pitanje kako će se nesuglasice na entitetskom odraziti na saradnju SDS-a i SNSD-a na državnom nivou te da li će nesuglasice ove dvije stranke eventualno kulminirati “na štetu” dosadašnje saradnje?

Pitajte Istinomjer!