Ispunjeno

Usaglašen prijedlog rješenja problema raskrsnice prema Dragočaju i Ramićima

Zbog, kako je navedeno, dešavanja većeg broja saobraćajnih nesreća na raskrsnici koja se nalazi na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor i putevima prema naseljima Dragočaj i Ramići, gradonačelnik Grada Banja Luka, Igor Radojičić krajem marta ove godine najavio je određene korake u pravcu rješavanja tog problema.

Naglašavajući tako da je “bilo više zahtjeva od građana da se na ovoj raskrsnici reguliše saobraćaj”, Radojičić je prilikom posjete naselju Dragočaj iznio prijedlog da se na toj raskrsnici “postavi semaforska signalizacija, izvrši korekcija ugibališta, te da se izvrši korekcija geometrije pristupnog puta”.

Ovaj dio puta je u nadležnosti Puteva RS, ali grad je zainteresovan da pomogne da se riješi taj problem. Mi ćemo uraditi projekat, i nakon toga ga dati “Putevima RS.

Igor Radojičić, 26.03.2019.

Nekoliko dana kasnije, vršilac dužnosti direktora “Puteva RS”, Nenad Nešić izrazio je svoja očekivanja da će “Grad Banjaluka ovom preduzeću što prije dostaviti neophodnu dokumentaciju kako bi započelo rekonstrukciju dijela magistralnog puta Banjaluka-Prijedor i postavljanje semafora na raskrsnici u banjalučkom naselju Ramići”.

Dogovor podrazumijeva da će Grad Banjaluka obezbijediti plansku i projektnu dokumentaciju, a “Putevi RS” finansijska sredstva za izvođenje radova.

Nenad Nešić, 17.04.2019.

S tim u vezi, na upit Istinomjera upućen gradskoj administraciji, od strane šefa Tima za komunikacije Grada Banja Luka, Dragana Risojevića stigao je sljedeći odgovor:

U koordinaciji sa Javnim preduzećem Putevi Republike Srpske, u čijoj su nadležnosti svi magistralni pravci, pa tako i onaj u naselju Ramići, u maju ove godine provedena je analiza stanja na terenu, uključujući i brojanje saobraćajnog toka. Na osnovu te analize, Odjeljenje za saobraćaj i puteve Grada Banje Luke izradilo je dva idejna rješenja za navedenu raskrnicu, koja su upućena u „Puteve RS“, s obzirom na to da su oni upravljač ovog puta. U „Puteve RS“ 9. jula ove godine upućeno je i korigovano idejno rješenje, a trenutno se radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije.

Dragan Risojević, 05.08.2019.

Polovinom septembra ove godine, Nešić je potvrdio “da je usaglašen projekat koji je dostavio Grad Banjaluka, a na osnovu kojeg bi se trebala uraditi semaforizacija raskrsnice”.

Očekujem da će do početka zimske sezone, odnosno do 15. novembra raskrsnica u Dragočaju biti riješena.

Nenad Nešić, 12.09.2019.

Obzirom da je Grad Banja Luka “Putevima RS” uputila projektni prijedlog za rješenje problema raskrsnice prema naseljima Dragočaj i Ramići, te da je isti sa pomenutom firmom usaglašen, Istinomjer obećanju Igora Radojičića u vezi rješavanja problema raskrsnice prema naseljima Dragočaj i Ramići daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!