Neispunjeno

Izgradnja novog bloka bolnice u Zvorniku nije počela u oktobru

Nakon što je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS), Alen Šeranić javnosti prenio da je Vlada RS donijela zaključak kojim je odobrena izgradnja i opremanje novog bloka bolnice u Zvorniku, direktor ove zdravstvene ustanove, Ivan Popović je najavio skoro raspisivanja međunarodnog tendera.

 

Јavni poziv će biti otvoren 45 dana, rok za žalbe je 15 dana i nadam se da bi krajem oktobra mogla početi izgradnja novog bloka Bolnice Zvornik.

Ivan Popović, 19.07.2019.

Popović je i početkom oktobra, tokom posjete ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alena Šeranića zvorničkoj bolnici najavio raspisivanje tendera do kraja mjeseca.

Ovo je sigurno najveći projekat u regiji Birač otkad postoji Republika Srpska. Već su održane dvije sjednice komisije za raspisivanje tendera i radujemo se završetku tog procesa.”

Ivan Popović, 10.10.2019.

Podsjećamo, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić je dan nakon 29. sjednice Vlade RS, na čijem dnevnom redu se našla i Informacija o projektu „Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta JZU bolnica Zvornik“, rekao da su već obezbjeđena sredstva.

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 26 miliona KM. Na osnovu sporazuma sa Vladom Srbije već postoje donatorska sredstva u iznosu od 1,51 miliona KM za ovaj projekat. Ovim ćemo nastaviti da upotpunjavamo kvalitet bolničkog smještaja u Srpskoj.

Alen Šeranić, 19.07.2019.

Istinomjer je 15. novembra kontaktirao bolnicu u Zvorniku te iz sekretarijata ove ustanove dobio informaciju da još uvijek nije raspisan tender za izgradnju novog bloka bolnice, a da se njegovo raspisivanje očekuje “vjerovatno naredne sedmice”.

S obzirom da do kraja oktobra nije raspisan tender, te da shodno tome nisu počeli ni radovi na izgradnji novog bloka zvorničke bolnice, Istinomjer će obećanje direktora ove zdravstvene ustanove, Ivana Popovića, dato u julu 2019. godine, ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!