Izgradnja novog bloka i sanacija objekata bolnice Zvornik

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić istakao je da je Vlada Republike Srpske donijela zaključak kojim je odobrena izgradnja i opremanje novog bloka, te rekosntrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Bolnice Zvornik.

Procijenjena vrijednost ovih radova je oko 26 miliona KM. Na osnovu sporazuma sa Vladom Srbije već postoje donatorska sredstva u iznosu od 1,51 miliona KM za ovaj projekat. Ovim ćemo nastaviti da upotpunjavamo kvalitet bolničkog smještaja u Srpskoj.

Alen Šeranić, 19.07.2019.

Direktor Bolnice Zvornik, Ivan Popović rekao je da će biti raspisan međunarodni tender čim dobiju zaključak Vlade RS.

Јavni poziv će biti otvoren 45 dana, rok za žalbe je 15 dana i nadam se da bi krajem oktobra mogla početi izgradnja novog bloka Bolnice Zvornik.

Ivan Popović, 19.07.2019.

Istinomjer će pratiti kako teče projekat izgradnje novog bloka i sanacije objekata bolnice Zvornik.

(Istinomjer.ba)

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Helez najavio skori prelazak “nekoliko atraktivnih imena” u SDP BiH

Gostujući u emisiji Dan uživo N1 televizije, potpredsjednik SDP-a BiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Zukan Helez najavio je kako će “uskoro biti...