Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad Zenica “u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore” da svojim starijim sugrađanima “olakša životnu svakodnevnicu”, a gradonačelnik Fuad Kasumović obećao je “još veću” podršku Udruženju penzionera Zenica.

Od dolaska na mjesto gradonačelnika imam dobru saradnju sa Udruženjem i spreman sam više i bolje pomagati (…) U 2020. godini ćemo snažno finansijski podržati rad klubova penzionera po mjesnim zajednicama, subvencionirat ćemo autobuske karte sa 75.000 KM, obezbijedit ćemo vrijedne pakete za više hiljada penzionera koje će dijeliti Udruženje, finansirat ćemo nabavku računarske opreme za kancelarije Udruženja, a sigurno da će tu biti i drugih vidova pomoći.

Fuad Kasumović, 12.11.2019.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, Udruženje penzionera Zenica koje ima preko 17.000 članova, “najbrojnija je penzionerska organizacija u BiH”, te je naglašeno i da je “status zeničkih, kao i penzionera u ostalim dijelovima naše države, daleko od onog koje ova populacija zaslužuje”.

Istinomjer će pratiti da li će gradonačelnik Kasumović u 2020. godini ispuniti obećanja vezana za poboljšanje statusa penzionera u Zenici.

 

(Istinomjer.ba)

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine. Na...

Deponija “Uborak”- Nova godina, stari problemi

Nakon što je 20.06.2019. godine između gradonačelnika Mostara i mještana sjevernog dijela tog grada postignut dogovor u skladu sa kojim se trebao formirati tim koji će imati predstavnike lokalnog...Područje Brčkog nikada nije bilo dijelom Republike Srpske

U svom javnom obraćanju građanima Prijedora, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković je pored ostalog ustvrdio da je nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma Republika Srpska...