Ispunjeno

Gradonačelnik Kasumović osigurao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon sastanka predstavnika Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera ovog grada u novembru 2019. godine, gradonačelnik Fuad Kasumović obećao je veću podršku Udruženju u 2020. godini. S početkom 2021. može se reći da je ovo obećanje ispunjeno.

Od dolaska na mjesto gradonačelnika imam dobru saradnju sa Udruženjem i spreman sam više i bolje pomagati (…) U 2020. godini ćemo snažno finansijski podržati rad klubova penzionera po mjesnim zajednicama, subvencionirat ćemo autobuske karte sa 75.000 KM, obezbijedit ćemo vrijedne pakete za više hiljada penzionera, koje će dijeliti Udruženje, finansirat ćemo nabavku računarske opreme za kancelarije Udruženja, a sigurno da će tu biti i drugih vidova pomoći.

Fuad Kasumović, 12. 11. 2019.

Fuad Kasumović je 8. 10. 2020. godine uručio donaciju u iznosu od 100.000 KM predsjedniku Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenice Eminu Sijerčiću. Vaučer je dodijeljen u svrhu nabavke prehrambenih paketa za socijalno najugroženije penzionere, a Kasumović je dodao da Grad subvencionira karte za javni prevoz u Zenici.

Osnovni problem je bio što je Grad prezadužen. Dosad smo uspjeli vratiti skoro 23 miliona KM duga i stabilizovati budžet. Našim penzionerima osim ove pomoći subvencioniramo karte za javni linijski prevoz. U planu je da povećamo izdvajanja za penzionere. Sredstva od 100.000 KM već su uplaćena na račun Udruženja.

Fuad Kasumović, 8. 10. 2020.

Iznos od 100.000 KM, koji je gradonačelnik uručio Udruženju, bio je planiran budžetom Grada Zenice za 2020. godinu.

Predsjednik Udruženja penzionera Grada Zenica Emin Sijerčić tom prilikom je rekao da će ova donacija omogućiti nabavku i distribuciju oko 3.000 prehrambenih paketa za socijalno najugroženije penzionere.

S obzirom na to da je budžetom za 2020. godinu planiran donirani iznos, kojeg nije bilo u budžetu za 2019. godinu, te da je nastavljeno subvencioniranje javnog prevoza za penzionere, obećanje Fuada Kasumovića, da će u 2020. godini “više i bolje pomagati” penzionerima u Zenici, Istinomjer ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!