Forto najavio završetak radova na zgradi Akademije scenskih umjetnosti do kraja godine

Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto najavio je na današnjoj press konferenciji kako bi radovi na zgradi Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu trebali biti okončani do kraja ove godine.

To je zgrada koja se gradi već punih osam godina, ali zbog brojnih administrativnih prepreka i nedostatka sredstava još uvijek, nažalost, nije završena. Mi smo prepoznali to kao jedan od  najvažnijih infrastrukturnih projekata jer je istovremeno važna i za akademsku i za kulturnu zajednicu. Tamo će pored prostora za nastavu i edukaciju filmskih radnika biti na raspolaganju i prostor za predstave, za društvene događaje. Želimo ovaj projekat završiti u ovoj godini.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, 27.03.2019.

Iako su radovi na izgradnji Akademije scenskih umjetnosti započeli 2010. godine ova zgrada još uvijek nije dovršena zbog brojnih prepreka administrativne i finansijske prirode, koje su se javljale tokom prethodnih godina. Forto je i ranije najavljivao da će Vlada Kantona Sarajevo rebalansom budžeta za 2019. godinu obezbijediti sredstva za nastavak radova na ovoj zgradi što je potvrdio i na današnjoj press konferenciji.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja ove godine doći do završetka radova i konačnog otvorenja zgrade Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

(Istinomjer.ba)

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS bez rezervnog sastava policije

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj  18.04.2019. godine usvojila...

U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog...JU Dom zdravlja KS u narednom periodu zaposlit će 98 zdravstvenih radnika

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo (KS) održane 06. juna 2019. godine ministrica zdravstva KS, Amela Softić i ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, Malik Graibija...