Forto najavio završetak radova na zgradi Akademije scenskih umjetnosti do kraja godine

Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto najavio je na današnjoj press konferenciji kako bi radovi na zgradi Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu trebali biti okončani do kraja ove godine.

To je zgrada koja se gradi već punih osam godina, ali zbog brojnih administrativnih prepreka i nedostatka sredstava još uvijek, nažalost, nije završena. Mi smo prepoznali to kao jedan od  najvažnijih infrastrukturnih projekata jer je istovremeno važna i za akademsku i za kulturnu zajednicu. Tamo će pored prostora za nastavu i edukaciju filmskih radnika biti na raspolaganju i prostor za predstave, za društvene događaje. Želimo ovaj projekat završiti u ovoj godini.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, 27.03.2019.

Iako su radovi na izgradnji Akademije scenskih umjetnosti započeli 2010. godine ova zgrada još uvijek nije dovršena zbog brojnih prepreka administrativne i finansijske prirode, koje su se javljale tokom prethodnih godina. Forto je i ranije najavljivao da će Vlada Kantona Sarajevo rebalansom budžeta za 2019. godinu obezbijediti sredstva za nastavak radova na ovoj zgradi što je potvrdio i na današnjoj press konferenciji.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja ove godine doći do završetka radova i konačnog otvorenja zgrade Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...