Neispunjeno

Draft sporazuma o “formaliziranju Bh bloka” ostao nedostupan javnosti

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) i delegat u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Nermin Nikšić još je marta 2019. godine najavio “formaliziranje Bh bloka”.

Iskreno se nadam da bi već od sljedeće sedmice mogli da radimo na formaliziranju Bh. bloka i stvaranju pretpostavke da znamo kako donosimo neke odluke, koje su odluke koje moramo donositi konsenzusom, gdje svako treba da zadrži svoj subjektivitet.

Nermin Nikšić, 18.03.2019.

S tim u vezi poduzeto je niz aktivnosti u martu i aprilu tekuće godine, nakon kojih je Nikšić najavio da će javnost uskoro biti upoznata sa, kako je rekao, “draftom sporazuma”:

Prije par dana je završen jedan draft sporazuma kojim se Bh blok formalizira, gdje smo otprilike zaokružili način formaliziranja Bh bloka koji u ovom trenutku čine SDP BiH i Naša stranka, način na koji se može proširiti Bh blok, kako se mogu priključiti neke druge političke partije, kako se mogu priključiti neke druge organizacije. To je nešto što će ovih dana biti dostupno javnosti.

Nermin Nikšić, 10.04.2019.

Međutim, iako je od navedene Nikšićeve izjave proteklo dva mjeseca, draft sporazuma javnosti nije stavljen na uvid kako je to predsjednik SDP-a BiH najavio.

Istinomjer će nastaviti pratiti aktivnosti u vezi “formaliziranja Bh bloka”, a ovom prilikom za svoje obećanje iz marta 2019. godine da će draft sporazuma biti “ovih dana dostupan javnosti”, Nermin Nikšić od Istinomjera dobija ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!