Ispunjeno

Dr. Muhamed Ahmić novi vd. direktor Javne ustanove “Dom zdravlja Kantona Sarajevo“

Premijer Kantona Sarajevo (KS), Mario Nenadić 01. 04. 2020. godine najavio je da će Vlada na čijem je čelu smijeniti direktora Doma zdravlja Kantona Sarajevo, Mehmeda Kulića.

Direktor će biti smijenjen zbog činjenice da je Dom zdravlja, kao zdravstvena ustanova koja je prva u liniji zaštite građana i borbe protiv koronavirusa, u dobroj mjeri zakazao i nije odgovorio zadatku na pravi način. Na to su ukazali i građani.

Mario Nenadić, 01. april 2020.

Prvi korak u tom pravcu učinjen je 08. 04. 2020. godine na 13. vanrednoj sjednici Vlade KS na kojoj su imenovani vršioci dužnosti predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Dom zdravlja KS.

Za v.d. predsjednika ovog upravljačkog tijela imenovan je Abud Sarić, dok će njegovi članovi od danas biti Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Remić i Aida Kikić.

Prethodno je Vlada KS donijela Rješenje o razrješenju dosadašnjeg Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove. Razlog ovom razrješenju i imenovanju je dodatno unapređenje pružanja primarne zdravstvene zaštite, a koja u vremenu intenzivne borbe protiv pandemije koronavirusa ima značajnu ulogu.

Vlada Kantona Sarajevo, 08. april 2020.

Novoimenovani Upravni odbor Doma zdravlja KS smijenio je Mehmeda Kulića sa pozicije direktora ove ustanove, a za novog direktora imenovan je Muhamed Ahmić, dok je istoga dana, 08. 04. 2020. godine, ministar zdravstva KS Rusmir Mesihović održao sastanak sa svim direktorima zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo na kojem je, kako se na stranici Vlade KS navodi, prisustvovao i novi v.d. direktor Javne ustanove “Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ dr. Muhamed Ahmić.

Ovim Istinomjer obećanje Maria Nenadića u vezi smjene direktora Javne ustanove “Dom zdravlja Kantona Sarajevo” ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!