Dodik obećao 50 miliona KM za novi klinički centar u Trebinju

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon sastanka sa  predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion iz Trebinja, izjavio je da će Republika Srpska, zajedno sa ovom kompanijom “stati iza izgradnje novog kliničkog centra u Trebinju” čija će vrijednost biti veća od 50 miliona KM.

Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miliona KM, a tražio je da toliko Vlada Republike Srpske uloži u novi Kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca – 50 miliona KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina.

Milorad Dodik, 07.09.2019.

Milorad Dodik je ovom prilikom istakao kako je s Draškovićem dogovorio i “da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata”, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.

Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge.

Milorad Dodik, 07.09.2019.

Podsjećamo, o trebinjskom aerodromu Istinomjer je pisao u više navrata, obzirom da se radi o jednom od obećanja koje je proteklih godina najviše puta ponovljeno ali nikada ispunjeno.

Istinomjer će pratiti da li će Vlada Republike Srpske izdvojiti iz budžeta sredstva koja je Milorad Dodik obećao za izgradnju Kliničkog centra u Trebinju.

 

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

U junu 2019. godine, odlukom Gradskog vijeća (GV) Grada Sarajeva kojom je omogućeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa...

Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se udvostruči broj sati obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak...