Dodik obećao 50 miliona KM za novi klinički centar u Trebinju

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon sastanka sa  predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion iz Trebinja, izjavio je da će Republika Srpska, zajedno sa ovom kompanijom “stati iza izgradnje novog kliničkog centra u Trebinju” čija će vrijednost biti veća od 50 miliona KM.

Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miliona KM, a tražio je da toliko Vlada Republike Srpske uloži u novi Kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca – 50 miliona KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina.

Milorad Dodik, 07.09.2019.

Milorad Dodik je ovom prilikom istakao kako je s Draškovićem dogovorio i “da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata”, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.

Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge.

Milorad Dodik, 07.09.2019.

Podsjećamo, o trebinjskom aerodromu Istinomjer je pisao u više navrata, obzirom da se radi o jednom od obećanja koje je proteklih godina najviše puta ponovljeno ali nikada ispunjeno.

Istinomjer će pratiti da li će Vlada Republike Srpske izdvojiti iz budžeta sredstva koja je Milorad Dodik obećao za izgradnju Kliničkog centra u Trebinju.

 

(Istinomjer.ba)

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava...

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog, “savremenog” azila za pse s ciljem da se “iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih...Za tri mjeseca društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U četvrtak, 18.09.2019. godine, počela je obnova društvenog doma u Mišinom hanu, a što je najavljeno od strane gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u maju 2019. godine. Projekat obnove...