Najave

Delić najavio uspostavljanje registra poticaja

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić gostovao je 28. 1. 2021. u emisiji “Polis” na TVSA, a tom prilikom je najavio uspostavljanje registra poticaja za malu privredu i poljoprivredu “u narednih 40 dana”.

Fotografija: FENA

Delić je tom prilikom istakao kako je cilj uspostave registra poboljšanje transparentnosti kao jednog od načina borbe protiv korupcije, te da će objava registra uticati na povećanje vidljivosti programa poticaja.

U narednih 40 dana dogovor je da ti registri budu objavljeni, dosadašnji registri poticaja za malu privredu i za poljoprivredu. To su te zakonske osnove, a u narednom periodu razgovaramo i objavi registra za koncesije i o objavi kompletne imovine kantona u vlasništvu Kantona Sarajevo.

Adnan Delić, 28. 1. 2021.

Podsjećamo, uspostava registra poticaja najavljena je na radnom sastanku održanom 22. 1. 2021. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i predstavnici Ureda za borbu protiv korupcije i kontrolu kvaliteta KS-a. Tom prilikom su dogovorene i konkretne aktivnosti u cilju poboljšanja transparentnosti procesa dodjele ove vrste novčanih sredstava subjektima male privrede i poljoprivrednim proizvođačima sa područja Kantona Sarajevo. Naglašeno je i kako se ove aktivnosti odnose na izmjenu akata koji regulišu dodjelu ove vrste budžetskih sredstava od strane Ministarstva, kao i uspostavljanje predmetnih registara poticaja maloj privredi i poljoprivredi, koji će biti instalirani u okviru postojećeg informacionog sistema Ureda.

Istinomjer će pratiti da li će registar poticaja biti objavljen u roku od 40 dana, kako je najavio ministar Adnan Delić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!