Četiri SDS-ova zastupnika “ovlašteni da budu dio vlasti”

Na stavove Gradskog odbora SDS-a u Doboju, povodom poziva upućenog od strane Milorada Dodika, nije se dugo čekalo.

Poziv na “sklapanje velike koalicije sa opozicijom na nivou države”, koji je polovinom prošloga mjeseca Savezu za promjene uputio predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, pokrenuo je proces unutar SDS-a koji je rezultirao jučerašnjom odlukom Gradskog odbora SDS-a u Doboju.

Između ova dva događaja, javnost je svjedočila sukobima unutar SDS-a koji su jasno bili vidljivi tokom sjednice Glavnog odbora ove stranke održane 28.10.2018. godine u Banja Luci.

Ustvrdivši između ostalog da je na sjednici GO SDS-a iznešeno “niz neistina o predsjedniku Gradskog odbora, Obrenu Petroviću”, te da nisu mogli više da “sluša one koji pričaju, a ništa ne rade”, član Glavnog odbora SDS-a, Boris Jerinić koji je skupa sa još nekoliko članova Glavnog odbora i napustio sjednicu, dan nakon iste je najavio:

To govori da mi imamo jedno jedinstvo, i da ćemo mi zajedno donositi odluke. Mi ćemo u što kraćem roku održati Skupštinu SDS-a u Doboju i zauzeti stavove i u kojem će pravcu Gradski odbor da djeluje.

Boris Jerinić, 29.10.2018.

Na stavove Gradskog odbora SDS-a u Doboju, povodom poziva upućenog od strane Milorada Dodika, nije se dugo čekalo, te ih je upravo Jerinić 01.11.2018. godine prezentirao javnosti:

Tačno je. Imali smo sjednicu Skupštine Gradskog odbora SDS-a u Doboju i jednoglasno smo izglasali zaključke kojim su nosioci mandata iz izborne jedinice pet, odnosno tri zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a Nebojš Marić, Danijel Jošić i Nina Bujkelović i jedan zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Obren Petrović ovlašteni da uz punu podršku Skupštine Gradskog odbora SDS-a budu dio vlasti na nivou Parlamentarne skupštine BiH i NSRS-a.

Boris Jerinić, 01.11.2018.

Ovim Istinomjer obećanje Borisa Jeremića da će Gradski odbor SDS-a u Doboju zauzeti svoje stavove i pravac budućeg djelovanja ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Iako je “prošlo vrijeme nametanja odluka”, Ujedinjena Srpska “apelovala” i “molila” PIC

Uoči sjednice Političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) održane 17. i 18. 06. 2019. godine u...

Osigurane neophodne saglasnosti za izgradnju velikog dječijeg igrališta u Aleji ambasadora

Na Darivi, u Aleji ambasadora uskoro bi mogla početi izgradnja velikog dječijeg igrališta simboličnog naziva “Igralište prijateljstva” čiju je izgradnju Općina Stari Grad najavila krajem prošle...Počela gradnja prvih 6 km Koridora Vc kroz RS

Gradnja prve dionice autoputa na Koridoru Vc kroz Republiku Srpsku počela je tri mjeseca nakon što je potpisan ugovor o njenoj gradnji i pola godine nakon što je to najavio premijer Radovan Višković...