Najave

Centar za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u Trebinju u funkciji do kraja 2022. godine?

Tokom konferencije za štampu održane 13.4.2022. godine u Trebinju, povodom realizacije projekta izgradnje Centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u tom gradu, javnosti su se obratili predsjednik Upravnog odbora Udruženja “Sunce nam je zajedničko” Mijat Šarović te gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, najavljujući rok za njegovu implementaciju.

Foto> Radio Trebinje

Šarović je, između ostalog, potvrdio da je završen tender za izvođača radova koji treba da nastavi dalje poslove te podsjetio da su početna sredstva od oko 627.000 KM obezbijeđena u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Gradonačelnik Ćurić istakao je da je trenutno na računu za izgradnju Centra oko 720.000 maraka, jer je, kako je rekao, grad Trebinje uplatio svoj dio te se čeka okončanje tendera.

Tom prilikom, Ćurić je najavio da će do kraja godine objekat biti u funkciji, “a vjerovatno i prije”.

Rok da se izvede sve ono što smo zamislili za cjelokupnu nabavku je 75 dana, tako da se nadamo da ćemo do kraja ove godine imati objekat u funkciji, a vjerovatno i prije.

Mirko Ćurić, 13.4.2022.

Podsjećamo, prva faza radova na izgradnji Centra počela je još krajem 2000. godine, ali je početkom 2022. godine obustavljena.

Istinomjer će pratiti da li će, u skladu s najavom gradonačelnika Ćurića, Centar za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u Trebinju biti u funkciji do kraja 2022. godine.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!