Behmen: Žičara u Sarajevu, rastinje na trasi

Alija Behmen
Alija Behmen

“Prva tri stuba žičare će biti pomjerena, a potrebno je provjeriti da li će oni biti postavljeni na javnom zemljištu ili će se morati uraditi eksproprijacija zemljišta’, izjavio je Igor Kamočaji, dogradonačelnik Sarajeva. Za daljnju implementaciju projekta planirano je da se u ovoj godini izvrši eksproprijacija zemljišta, revizija projektne dokumentacije, odabir najpovoljnijeg ponuđača za obnovu žičare, nabavku opreme koja nedostaje, te početak radova na revitalizaciji Trebevićke žičare.”

(FENA, 26.06. 2012.)

Komentar:

Ako je suditi po dosadašnjoj dinamici i činjenicama, onda su jedino Švicarci (očekivano) uradili svoj dio posla, jer je žičara uveliko u Sarajevu. No, kada je gradonačelnik Behmen  2011. obećao da je dugo najavljivana žičara među kapitalnim projektima Grada,istakao je da bi “do proljeća  trebalo da bude završeno čišćenje trase. Rekonstrukcija i izgradnja žičare trebalo bi početi polovinom naredne (2012.) godine.”

Sudeći po izjavi dogradonačelnika Kamočajia, ali i po stanju na terenu, trasa nije očišćena, niti je gradnja žičare započela do polovine 2012. godine, što je dokaz da gradonačelnik Behmen nije održao svoje obećanje iz 2011. godine.

(istinomjer.ba)

Klub srpskog naroda ipak učestvovao u procesu odlučivanja u Domu naroda PS BiH

Povodom odluke Ustavnog suda BiH u predmetu broj U 8/19, u Banja Luci je 12. 02. 2020. godine održan sastanak...

Raspisan tender za rekonstrukciju vodovodne mreže u Sarajevu

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo (KS), Srđan Mandić najavio je za proljeće 2020. godine, početak projekta velike rekonstrukcije vodovodne mreže u KS. Otkočili smo...


Kasumović o povećenju budžeta i smanjenju dugova Grada Zenica

Gostujući u emisiji N1 televizije “Novi dan” gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović dotakao se teme povećanja budžeta ovog grada za vrijeme njegovog mandata, kao i vanjskog duga Zenice. Želim da...