Neispunjeno

Behmen: Žičara u Sarajevu, rastinje na trasi

Alija Behmen
Alija Behmen

“Prva tri stuba žičare će biti pomjerena, a potrebno je provjeriti da li će oni biti postavljeni na javnom zemljištu ili će se morati uraditi eksproprijacija zemljišta’, izjavio je Igor Kamočaji, dogradonačelnik Sarajeva. Za daljnju implementaciju projekta planirano je da se u ovoj godini izvrši eksproprijacija zemljišta, revizija projektne dokumentacije, odabir najpovoljnijeg ponuđača za obnovu žičare, nabavku opreme koja nedostaje, te početak radova na revitalizaciji Trebevićke žičare.”

(FENA, 26.06. 2012.)

Komentar:

Ako je suditi po dosadašnjoj dinamici i činjenicama, onda su jedino Švicarci (očekivano) uradili svoj dio posla, jer je žičara uveliko u Sarajevu. No, kada je gradonačelnik Behmen 2011. obećao da je dugo najavljivana žičara među kapitalnim projektima Grada,istakao je da bi “do proljeća trebalo da bude završeno čišćenje trase. Rekonstrukcija i izgradnja žičare trebalo bi početi polovinom naredne (2012.) godine.”

Sudeći po izjavi dogradonačelnika Kamočajia, ali i po stanju na terenu, trasa nije očišćena, niti je gradnja žičare započela do polovine 2012. godine, što je dokaz da gradonačelnik Behmen nije održao svoje obećanje iz 2011. godine.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!