Neispunjeno

Bećirović: Ni radnog augusta, niti rasprodaje luksuznih automobila

denis becirovic„Imajući to u vidu, predložit ću da se u najkraćem roku rasproda veći dio luksuznog voznog parka svih državnih funkcionera i da, između ostalog, na taj način u kratkom roku osiguramo početna sredstva za fond solidarnosti. Tako bi se u kratkom roku osiguralo početnih nekoliko miliona KM za liječenje oboljele djece, a paralelno s tim raditi kako bi se u budžetu za 2014. godinu i dalje osigurala određena sredstva za ove namjene“, pojasnio je Bećirović.

(…)

Na kraju je odgovorio i na pitanje na koji način parlamentarci namjeravaju nadoknaditi izgubljeno vrijeme, predlažući da se izgubljeno vrijeme nadoknadi ukidanjem godišnjeg odmora u augustu te je najavio da će istrajati na takvom zahtjevu, no ipak konačna odluka zavisit će od volje poslovnički propisane većine.

(Fena, 01.07.2013.)

Komentar:

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Denis Bećirović, najavio je početkom jula prošle godine podnošenje inicijativa o ukidanju godišnjih odmora u augustu zbog nadoknade izgubljenog vremena, ali i osiguranje sredstava za fond solidarnosti kroz rasprodaju luksuznog voznog parka svih državnih funkcionera. Izjavio je ovo Bećirović u vrijeme zastoja rada Parlamenta koji se desio nakon protesta povodom neusvajanja Zakona o JMB, a koji je rezultirao blokadom zgrade državnih institucija. Fondom solidarnosti pomenutom u izjavi, trebalo je, između ostalog, biti finansirano i liječenje oboljele djece u inostranstvu.

Međutim, kako je evidentno iz monitoringa rada Predstavničkog doma PSBiH na portalu Vlasti BiH, Denis Bećirović nije podnio niti jednu inicijativu još od 18.04.2013. godine. Pored toga, ako se pogleda kalendar na zvaničnoj stranici PSBiH, može se primijetiti i da je gotovo cijeli august bio neradni za parlamentarce.

Kako je Bećirović najavio podnošenje obje ove inicijative u najkraćem roku, a one nisu predložene ni pola godine kasnije, možemo zaključiti da je i njegovo obećanje ostalo neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!