Neispunjeno
Uncategorized

Džombićev garantni fond

Aleksandar Džombić

Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je da je moguće očekivati da će garantni fond RS biti registrovan u aprilu.

“Vlada RS će nakon javne rasprave o Nacrtu zakona o garantnom fondu RS vrlo brzo ovaj zakon u formi prijedloga uputiti u skupštinsku proceduru i moguće je očekivati da garantni fond bude registrovan već u aprilu mjesecu”, rekao je jučer Džombić novinarima u Banjaluci, u pauzi sjednice Narodne skupštine RS.

(Seebiz.net, 11. 2. 2010.)

Komentar:

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ usvojili su večeras Zakon o garantnom fondu RS koji znači posebnu podršku mladim preduzetnicima za početne poslovne aktivnosti i uslužnim djelatnostima povezanima sa proizvodnim sektorom.

Za zakon su glasala 54 poslanika, 19 je bilo uzdržano, a niko nije bio protiv.

(Capital.ba, 11. 5. 2010.)

***

Ministar finansija Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombić izjavio je da su se stekli svi uslovi za osnivanje garantnog fonda RS, te da bi do osnivanja moglo doći za dva mjeseca.

“Napravili smo izmjene i dopune Razvojnog programa, tako da u roku od mjesec-dva dana možemo pristupiti organizaciji. Već smo usvojili neka od osnivačkih akata i vrlo brzo može doći do osnivanja”, rekao je Džombić novinarima u Banjaluci.

(Bizon.ba, 22. 7. 2010.)

Pitajte Istinomjer!