Nedosljedno

Aleksandar Džombić: Sedmica duža od mjeseca

Aleksandar Dzombic
Aleksandar Dzombic

Kada je u pitanju Fabrika duvana, Džombić je najavio da bi već iduće sedmice mogao biti organizovan sastanak posvećen ovom pitanju.
“Trenutno smo najviše zauzeti raščišćavanjem snijega i deblokadom najugroženijih opština u RS, ali već iduće sedmice možemo organizovati sastanak u vezi sa situacijom u Fabrici duvana Banjaluka”, rekao je premijer. (Nezavisne Novine, 07.02.2012.)

Komentar:

Sastanak koji je premijer RS Aleksandar Džombić trebao održati sa sa predstavnicima Fabrike duhana Banjaluka u vezi sa privatizacijom ovog preduzeća, najavljen za 14. februar, iznenada je otkazan. Sastanak do danas nije održan, ali je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić, 24. februara, izjavio da je sa vlasnicima Fabrike duhana, koncipirao prijedlog rješenja situacije, o čemu će upoznati predsjednika Vlade RS na sastanku koji bi sa predstavnicima Fabrike i resornog ministarstva trebao održati u “narednom periodu”. Pravobranilaštvo RS podnijelo je početkom oktobra 2011. godine tužbu protiv preduzeća “Antonić trejd” iz Laktaša zbog kršenja ugovora o privatizaciji Fabrike duhana Banjaluka i zatražilo naknadu štete u iznosu od 4,3 miliona maraka. Vlada RS donijela je polovinom septembra odluku o raskidu ugovora sa “Antonić trejdom”. Ukupni dugovi Fabrike premašili su 12 miliona maraka, što je za tri miliona više od vrijednosti kapitala preduzeća, zbog čega mu je prijetila likvidacija. “Antonić trejd” je inače u septembru 2006. godine kupio 55 odsto državnog kapitala u Fabrici duhana za oko 2,1 milion maraka. Iako je obećao da će što prije riješiti sudbinu 300 radnika ovog preduzeća, igleda da je Džombić i dalje zauzet raščišćavanjem snijega.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!