Srđan Rajčević

Politička partija: SNSD

Trenutna pozicija: Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske

Srđan Rajčević rođen je 1982. godine u Banjoj Luci, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je računarstvo na Siti koledžu Univerziteta u Šefildu, a potom i pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, gdje je okončao i postdiplomske studije i stekao zvanje magistra poslovno-pravnih nauka. Trenutno je doktorand na Univerzitetu u Banjoj Luci.
Pravosudni ispit položio je 2013. godine. Radio je u Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske na poslovima analize razvoja informacionih tehnologija, a 2008. godine imenovan je za direktora Agencije za informaciono društvo Republike Srpske. Predvodio je radne grupe za izradu seta zakona iz oblasti informacionog društva u Republici Srpskoj, te Politike bezbjednosti informacionog sistema Vlade Republike Srpske.

Kao koautor učestvovao je u izradi Strategije razvoja elektronske Vlade Republike Srpske. Nosilac je sertifikata za bezbjednost informacionih sistema 2017. godine, koji mu je dodijelio Međunarodni sertifikacioni konzorcijum. Oženjen je i otac je troje djece.

Izvor: Vlada RS

Pitajte Istinomjer!