Saša Dalipagić

Politička partija: HDZ BiH

Trenutna pozicija:

Saša Dalipagić rođen je 20. 5. 1950. godine u Kaknju. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Mostaru, a Višu školu za cestovni promet u Zagrebu 1975. godine, nakon čega stječe zvanje inžinjera cestovnog prometa.

Radni staž započeo je u poduzeću HIT Mostar OOUR Transport 1976. godine gdje je, nakon vježbeničkog staža, radio kao tehnički direktor i direktor OOUR-a. Nakon udruživanja HIT-a i HEPOK-a u sustav APRO, radio je kao direktor APRO OOUR Transport.

Od 1992. do 1977. godine radio je u MUP-u u Mostaru kao djelatnik na utvrđivanju prometnih nezgoda.

Od 1997. do 2015. godine, kada je imenovan za zamjenika ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, radio je u Ministarstvu prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije na poslovima inspektora na cestama i nadzora nad izgradnjom i održavanjem cestovne infrastrukture u Županiji. Također, bio je i dugogodišnji sudski vještak za promet, te je u tom svojstvu za sudove u Županiji uradio veliki broj sudskih predmeta.

Osim na profesionalnom, bio je aktivan i na sportskom polju, najprije kao košarkaški igrač i trener te član košarkaških bh. foruma, a zatim i kao jedan od utemeljitelja i članova predsjedništva Košarkaškog saveza Herceg-Bosna, Košarkaškog saveza BiH te muškog i ženskog Košarkaškog kluba Zrinjski.

Oženjen je i sa suprugom Nadom, odvjetnicom, ima dvije kćeri – stariju Danielu, županijsku tužiteljicu u HNŽ, i mlađu Jelenu, također odvjetnicu.

Izvor: Vijeće ministara BiH

Obećanja
Neispunjeno 2
Ispunjeno 1
Pitajte Istinomjer!