U 2018. će biti zamijenjen dotrajali kosi lift na Ciglanama

Sudeći prema jučerašnjim najavama, općina Centar, u saradnji sa ministarstvom saobraćaja KS i KJKP GRAS, uskoro bi mogla riješiti problem koji stanovnici/ce sarajevskog naselja Ciglane godinama imaju sa (ne)funkcionisanjem kosog lifta.

U 2018. godini ja vjerujem da ćemo ovu aktivnost, po pitanju kosog lifta započeti, i siguran sam da ćemo to svakako završiti.

(Nedžad Ajnadžić, 08.11.2017.)

Prema procjenama, dnevno se ovim liftom preveze i do 1.000 stanovnika/ca ovog naselja, pretežno starijih osoba. Kada lift nije u funkciji, građani/ke prinuđeni su pješačiti stepeništem.

Iako je kosi lift trenutno u izuzetno lošem stanju, a licenca za korištenje istog ističe krajem godine, prema riječima prinudnog upravnika  KJKP GRAS, remont nije opcija, kao ni nova licenca koja bi građane/ke koštala 160.000 KM budžetskog novca.

Idejni projekat za kosi lift na Ciglanama je već završen, a za izradu glavnog projekta potrebno je najprije riješiti imovinsko pravne odnose.

Općina Centar preuzima, donosi novi i najmoderniji lift. Prema tome, ja mislim da bi građani trebali da se strpe, da dobiju nešto najmodernije.

(Haris Gušić, prinudni upravnik KJKP GRAS, 08.11.2017.)

Predstavnik resornog ministarstva rekao je da je u toku “rješavanje papirologije” koja je u nadležnosti ministarstva saobraćaja KS, te da bi nadležne službe u narednih par mjeseci trebale završiti svoj dio posla.

Istinomjer će pratiti da li će u 2018. stanovnici/ce naselja Ciglane dobiti novi kosi lift, što je načelnik Ajnadžić obećao i u svom predizbornom programu.

 

(Istinomjer.ba)

Kanton Sarajevo: Otvoren Centar komunalnih usluga

Nakon godinu i po, koliko je prošlo od prvobitne najave, 18.12.2017. godine zvanično je otvoren Centar za korisnike...

Za četiri mjeseca sredstva za subvencije Željeznica RS

Govoreći na prezentaciji budućih aktivnosti na restruktuiranju Željeznica RS, ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić je najavio nastavak subvencionisanja ovog preduzeća kroz sredstva Svjetske...Završeni radovi na tunelu “Kalovita brda”

Tunel “Kalovita brda” na samom ulazu u Pale zatvoren je za saobraćaj još početkom septembra. Tada je najavljeno da je rok za završetak radova tri mjeseca. Sada, Nenad Nešić iz JP “Putevi Republike...