U 2018. će biti zamijenjen dotrajali kosi lift na Ciglanama

Sudeći prema jučerašnjim najavama, općina Centar, u saradnji sa ministarstvom saobraćaja KS i KJKP GRAS, uskoro bi mogla riješiti problem koji stanovnici/ce sarajevskog naselja Ciglane godinama imaju sa (ne)funkcionisanjem kosog lifta.

U 2018. godini ja vjerujem da ćemo ovu aktivnost, po pitanju kosog lifta započeti, i siguran sam da ćemo to svakako završiti.

(Nedžad Ajnadžić, 08.11.2017.)

Prema procjenama, dnevno se ovim liftom preveze i do 1.000 stanovnika/ca ovog naselja, pretežno starijih osoba. Kada lift nije u funkciji, građani/ke prinuđeni su pješačiti stepeništem.

Iako je kosi lift trenutno u izuzetno lošem stanju, a licenca za korištenje istog ističe krajem godine, prema riječima prinudnog upravnika  KJKP GRAS, remont nije opcija, kao ni nova licenca koja bi građane/ke koštala 160.000 KM budžetskog novca.

Idejni projekat za kosi lift na Ciglanama je već završen, a za izradu glavnog projekta potrebno je najprije riješiti imovinsko pravne odnose.

Općina Centar preuzima, donosi novi i najmoderniji lift. Prema tome, ja mislim da bi građani trebali da se strpe, da dobiju nešto najmodernije.

(Haris Gušić, prinudni upravnik KJKP GRAS, 08.11.2017.)

Predstavnik resornog ministarstva rekao je da je u toku “rješavanje papirologije” koja je u nadležnosti ministarstva saobraćaja KS, te da bi nadležne službe u narednih par mjeseci trebale završiti svoj dio posla.

Istinomjer će pratiti da li će u 2018. stanovnici/ce naselja Ciglane dobiti novi kosi lift, što je načelnik Ajnadžić obećao i u svom predizbornom programu.

 

(Istinomjer.ba)

Građani/ke općine Stari grad dobit će prevoz “kakav zaslužuju”

Građani/ke sarajevske općine Stari grad koji žive u padinskim predjelima, godinama muku muče sa gradskim prevozom. KJKP...

Selma Ašćerić

Izborni zakon BiH zastao na putu

Saga oko izmjena Izbornog zakona BiH traje već šestu godinu zaredom, a ako je suditi prema neispunjenim obećanjima i ispraznim najavama, usaglašeni tekst izmjena Izbornog zakona, ili zajednički...

Selma Ašćerić

Porast broja zaposlenih u Tešnju


Selma Ašćerić

Selma Ašćerić

Damir Dajanović

BiH treba dobiti svog oficira za vezu pri EUROPOL-u

Deset godina poslije potpisivanja ugovora o saradnji sa Uredom Evropske policije (EUROPOL), Bosna i Hercegovina još uvijek nema svog oficira za vezu u ovoj instituciji. Međutim, kako je najavio...

Aleksandar Brezar