Istina

Željka Cvijanović: Bila greška ili ne PDP je glasao pozitivno

Željka Cvijanović
Željka Cvijanović

Što se tiče priče o prenosu nadležnosti, donošenjem Zakona o sistemu državne pomoći, Cvijanovićeva je naglasila da se iz listinga glasanja jasno vidi da je ovaj zakon podržan i od strane PDP-ovih poslanika u Predstavničkom domu BiH, što potvrđuje da je kritika od strane PDP-a najobičnije obmanjivanje javnosti.
Partija demokratskog progresa saopštila je juče da za vrijeme mandata Željke Cvijanović, ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, u RS nije ušla nijedna ozbiljna strana investicija.

(Nezavisne Novine, 07.02.2012.)

Komentar:

Nakon što je 3. februara ove godine, na zahtjev poslanika Milorada Živkovića, Bože Ljubića, Denisa Bećirovića, Mate Franjičevića, Mladena Bosića i Asima Sarajlića za razmatranje Predloga zakona o sistemu državne pomoći u BiH po hitnom postupku, on i usvojen u Predstavničkom domu PSBiH, Partija demokratskog progresa (PDP) je putem saopštenja za javnost istakla da ovim Zakonom Republika Srpska gubi samostalnost u donošenju važnih odluka i da se dovodi u pitanje i ekonomska politika ovog entiteta. PDP smatra da je jedina mjerodavna institucija koja može ocijeniti da li se radi o prijenosu nadležnosti Narodna skupština RS-a. “Nažalost, vladajući SNSD je to odbio i zato sjednica nije održana“, saopćeno je iz PDP-a 9. februara.

Ipak prostim uvidom u rezultate glasanja na zvaničnoj stranici Predstavničkog doma PS BiH, može se, kao što je u svojoj izjavi istakla i Cvijanović, vidjeti da je poslanica PDP-a u ovom domu glasala za Prijedlog zakona o sistemu državne pomoći.

Iz PDP-a tvrde da je izjašnjavanje poslanika PDP-a Vesne Krstović-Spremo „rezultat tehničke greške, a ne njenog drugačijeg stava u odnosu na stav PDP-a“. U prilog te tvrdnje PDP je dostavio novinarima i izjavu Vesne Krstović-Spremo, koja to potvrđuje. Bila tehnička greška ili ne, Vesna Krstović-Spremo zvanično je glasala ZA, pa je i ova izjava Željke Cvijanović nesporno tačna.

Pitajte Istinomjer!