Najave

Završetak izgradnje sportske dvorane u Stocu u augustu ove godine

Pokrivanje sportske dvorane u Stocu okončano je krajem novembra 2023. godine, a krajem januara ove godine gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković najavio je da se okončanje izgradnje dvorane očekuje u augustu 2024. godine.

Izvor: Grad Stolac

U intervjuu za Radio-televiziju Herceg-Bosne datom 26. januara 2024. godine, gradonačelnik Bošković potvrdio je da izgradnja sportske dvorane u Stocu teče po planu te da se završetak radova očekuje u augustu ove godine.

U osmom mjesecu 2024. godine planirano je da dvorana bude izgrađena. Po dinamici koju sada imamo na terenu i analizirajući ono što je urađeno, mislim da će ovi rokovi biti ispoštovani.

Stjepan Bošković, 26.1.2024.

Početkom augusta 2022. godine putem zvanične stranice Grada Stoca javnost je obaviještena da je potpisan ugovor za izgradnju višenamjenske sportske dvorane u naselju Vidovo Polje u Stocu, a vrijednost radova bez PDV-a iznosila je nešto je više od šest miliona KM.

Naglašeno je da se radi o javnom prostoru koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje, dok će sama dvorana imati dvije tribine sa 1.000 sjedećih mjesta. Tom prilikom gradonačelnik Bošković najavio je da će dvorana biti otvorena za dvije godine.

Izgradnja dvorane počela je krajem augusta 2022. godine, a Bošković je 11. septembra 2023. godine potpisao ugovor o finansijskoj podršci Vlade Republike Hrvatske izgradnji ove sportske dvorane u vrijednosti 95.000 eura.

Krajem istog mjeseca 2022. godine postavljena je čelična konstrukcija, a pokrivanje dvorane završeno je 24. novembra 2023. godine.

Istinomjer će pratiti da li će, u skladu s najavom gradonačelnika Stjepana Boškovića, izgradnja sportske dvorane u Stocu biti okončana u augustu ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!