Ispunjeno

Završena izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Sjenjak”

Pilikom sastanka gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića i tadašnjeg premijera Tuzlanskog kantona, Bege Gutića, u aprilu 2017. godine najavljena je izgradnja fiskulturne sale u sklopu Osnovne škole “Sjenjak”, a vrijednost projekta tada je procjenjena je na oko 470.000 KM.

Radi se o projektu koji će trajati dvije godine, koji će biti financiran iz budžetskih sredstava TK i Grada Tuzla. Sada ćemo se precizno dogovarati koliko sredstava trebamo izdvojiti. Ovo je dobra prilika da zajedničkim snagama Grad Tuzla i TK izgrade ovu salu.

Jasmin Imamović, 14.04.2017.

Izgradnja fiskulturne sale započela je 06. oktobra 2017. godine, a nešto manje od dvije godine kasnije svečanano ju je otvorio gradonačelnik Imamović. Ipak, iako je prvobitnim projektom planirano da će izgradnja sale koštati 470.000 KM, Imamović je tada rekao da je za njenu izgradnju izdvojeno oko 600.000 KM.

… u dogovoru sa Vladom TK, ušli smo u zajednički projekat, prije nepune dvije godine položen je kamen temeljac, a evo danas svečano otvaramo salu. Kanton je izdvojio oko četiristo, a Grad oko dvjesto hiljada KM i sad imamo vrlo savremenu školu i savremenu fiskulturnu salu na izvrsnoj lokaciji.

Jasmin Imamović, 16.09.2019.

Obzirom da je Osnovna škola “Sjenjak” u Tuzli dobila fiskulturnu salu dvije godine nakon što je to i obećao gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, Istinomjer će njegovo obećanje ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!