Započela druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su 19. aprila 2019. godine, potpisali Sporazum o realizaciji projekta “Izgradnja gasovoda Igman – Hadžići”.

Svi pripremni radovi su završeni i u narednih 10 dana ćemo započeti sa aktivnostima na terenu. Rok za završetak je 90 – 120 dana, nadamo se da ćemo do početka grejne sezone postaviti mjernoregulacionu stanicu na području općine Hadžići i čime će ovaj projekt biti završen.

Nihada Glamoč, 19.04.2019.

Ministar Mandić je naglasio kako bi po završetku ovog projekta trebalo doći do “uvezivanja gasnog prstena, kao i uvezivanja općina Hadžići i Trnovo, ali i općine Ilidža, čime će se dobiti bolja snabdjevenost i sigurnost u isporuci prirodnog gasa”.

Iako je početak radova bio najavljen u roku od 10 dana od potpisivanja Sporazuma, zbog loših vremenskih prilika u proteklih mjesec dana došlo je do kašnjenja, ali kako je Istinomjeru saopšteno iz resornog ministarstva radovi su u toku i trebali bi biti okončani u planiranim rokovima.

Radovi su započeli u ponedjeljak i završen je 1 km. Do malog kašnjenja je došlo radi loših vremenskih prilika, ali sada se radi i završetak se očekuje u planiranim rokovima.

Srđan Mandić, 30.05.2019.

S obzirom da su radovi na izgradnji gasovoda Igman – Hadžići započeli, Istonomjer će Srđanu Mandiću dati ocjenu radi se na tome uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti na izgradnji pomenutog gasovoda, kao i da li će radovi biti okončani u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara...

Članovi Predsjedništva BiH ostali dosljedni svojim stavovima

Samo nekoliko dana nakon što je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg 05.12.2018. godine obavijestio javnost u Bosni i Hercegovini da je naša zemlja dobila zeleno svjetlo za Akcioni plan za...Popravili auto i otputovali u Brisel

Komentarišući funkcionisanje mehanizma koordinacije, lider Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović je u intervjuu za Dnevnik 2 Federalne televizije rekao da se ne slaže sa kritikama...