Započela druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su 19. aprila 2019. godine, potpisali Sporazum o realizaciji projekta “Izgradnja gasovoda Igman – Hadžići”.

Svi pripremni radovi su završeni i u narednih 10 dana ćemo započeti sa aktivnostima na terenu. Rok za završetak je 90 – 120 dana, nadamo se da ćemo do početka grejne sezone postaviti mjernoregulacionu stanicu na području općine Hadžići i čime će ovaj projekt biti završen.

Nihada Glamoč, 19.04.2019.

Ministar Mandić je naglasio kako bi po završetku ovog projekta trebalo doći do “uvezivanja gasnog prstena, kao i uvezivanja općina Hadžići i Trnovo, ali i općine Ilidža, čime će se dobiti bolja snabdjevenost i sigurnost u isporuci prirodnog gasa”.

Iako je početak radova bio najavljen u roku od 10 dana od potpisivanja Sporazuma, zbog loših vremenskih prilika u proteklih mjesec dana došlo je do kašnjenja, ali kako je Istinomjeru saopšteno iz resornog ministarstva radovi su u toku i trebali bi biti okončani u planiranim rokovima.

Radovi su započeli u ponedjeljak i završen je 1 km. Do malog kašnjenja je došlo radi loših vremenskih prilika, ali sada se radi i završetak se očekuje u planiranim rokovima.

Srđan Mandić, 30.05.2019.

S obzirom da su radovi na izgradnji gasovoda Igman – Hadžići započeli, Istonomjer će Srđanu Mandiću dati ocjenu radi se na tome uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti na izgradnji pomenutog gasovoda, kao i da li će radovi biti okončani u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Rekonstrukcija saobraćajnica u ulicama Bolnička i Koševo

Rekonstrukcija saobraćajnica u Ulicama Bolnička od raskrsnice sa ulicom Stjepana Tomića do raskrsnice sa ulicom Patriotske lige dužine 440 metara, i Koševo do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova dužine...