Neispunjeno

Zakon o radu samo za odabrane

Fadil-NovalicKada je Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, gostovao u emisiji “Pošteno” Federalne Televizije, između ostalog je obećao i da će javnosti staviti na raspolaganje Nacrt novog Zakona o radu, kako bi se demistificirale mnoge nedoumice oko ovog zakona.

Novalić je 25.5.2015, kada je govorio o Nacrtu novog Zakona o radu, u emisiji “Pošteno” izjavio: „Ali evo ja se obavezujem, stavit ću ga javnosti na raspolaganje, da se vidi da to nije takva aždaha kako se priča“

Nacrt novog Zakona o radu se na web sajtu Vlade spominje nekoliko puta, uglavnom u kontekstu ekonomskih reformi koje tek trebaju da se provedu, te na sastancima koje je premijer Novalić imao sa stranim zvaničnicima i privrednicima iz Bosne i Hercegovine. Na sjednicama Vlade se ovaj Nacrt spominjao samo jednom, i to na prvoj sjednici kada je predstavljen Koncept ekonomskog razvoja FBiH.

Istinomjerov tim je 03.06. premijeru Novaliću poslao zahtjev putem kontakt-forme na zvaničnom sajtu Vlade FBiH, u kom je podsjetio Premijera na obećanje dato u emisiji, te je zatražio na uvid pomenuti Zakon.

Do ponedjeljka 08.06. od premijera Novalića nije dobijen nikakav odgovor, niti je Nacrt Zakona objavljen na web sajtu Vlade FBiH, te stoga premijer za ovo obećanje dobija ocjenu neispunjeno.

(istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!