Vlada RS još nije spremna za usvajanje Nacrta budžeta za 2019. godine

Ministar Tegeltija je istakao da RS ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu.

Nakon sastanka sa članovima Fiskalnog savjeta Republike Srpske održanog 26.10.2018. godine, ministar finansija Vlade RS, Zoran Tegeltija ističući da “Srpska ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu”, najavio je da je Vlada tog entiteta “spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu”.

Osim toga, Tegeltija je najavio i “da će istovremeno biti usvojen i program ekonomskih reformi i zakon o izvršenju budžeta za narednu godinu, nakon čega će svi ovi ključni dokumenti biti upućeni u parlamentarnu proceduru.”

26.10.2018.

Međutim, na dnevnom redu 201. sjednice Vlade Republike Srpske održane 01.11.2018. godine između ostalog nije se našao najavljeni Nacrt budžeta RS za 2019. godinu, te isti, u skladu sa izvještajem sa pomenute sjednice nije ni razmatran.

Istinomjer tako obećanju Zorana Tegeltije da je Vlada RS spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta RS za 2019. godinu ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH ponovo odgodilo raspravu o Godišnjem nacionalnom programu

Nakon što je predsjedavajući Komisije za NATO integracije BiH, Josip Brkić uputio Vijeću ministara BiH na razmatranje...

Mandatar SDP-a BiH u Ze-do kantonu prikupio potpise podrške

Zastupnici sedam stranaka vladajuće koalicije, njih 21 u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona svojim su potpisima podržali Mehmeda Bradarića za mandatara nove Vlade Zeničko-dobojskog...


Nakon Kasumovićevog “ultimatuma”, SDP BiH imenovao mandatara

Krajem novembra 2018. godine izabrano je novo rukovodstvo Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), ali i intenzivirani međustranački pregovori u cilju imenovanja mandatara buduće Vlade...