Vlada RS još nije spremna za usvajanje Nacrta budžeta za 2019. godine

Ministar Tegeltija je istakao da RS ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu.

Nakon sastanka sa članovima Fiskalnog savjeta Republike Srpske održanog 26.10.2018. godine, ministar finansija Vlade RS, Zoran Tegeltija ističući da “Srpska ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu”, najavio je da je Vlada tog entiteta “spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu”.

Osim toga, Tegeltija je najavio i “da će istovremeno biti usvojen i program ekonomskih reformi i zakon o izvršenju budžeta za narednu godinu, nakon čega će svi ovi ključni dokumenti biti upućeni u parlamentarnu proceduru.”

26.10.2018.

Međutim, na dnevnom redu 201. sjednice Vlade Republike Srpske održane 01.11.2018. godine između ostalog nije se našao najavljeni Nacrt budžeta RS za 2019. godinu, te isti, u skladu sa izvještajem sa pomenute sjednice nije ni razmatran.

Istinomjer tako obećanju Zorana Tegeltije da je Vlada RS spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta RS za 2019. godinu ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Budžet i uštede: Dvostruki aršini Vlade RS

Kako je ranije i najavila, još uvijek aktuelna predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, budžet za...

Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka

Radojičić je ranije izrazio stav da “odgovorni za loše rezultate SDS-a treba da preuzmu odgovornost”, ali se osvrnuo i na rezultate SNSD-a, ističući da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove...DNS, ipak, neće dati mjesto premijera RS

Dugogodišnji koalicioni partneri, SNSD, DNS i SP dogovorili su ime budućeg mandatara i premijera Vlade Republike Srpske. Dugogodišnji koalicioni partneri, SNSD, DNS i SP dogovorili su ime...