Vlada RS još nije spremna za usvajanje Nacrta budžeta za 2019. godine

Ministar Tegeltija je istakao da RS ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu.

Nakon sastanka sa članovima Fiskalnog savjeta Republike Srpske održanog 26.10.2018. godine, ministar finansija Vlade RS, Zoran Tegeltija ističući da “Srpska ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu”, najavio je da je Vlada tog entiteta “spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu”.

Osim toga, Tegeltija je najavio i “da će istovremeno biti usvojen i program ekonomskih reformi i zakon o izvršenju budžeta za narednu godinu, nakon čega će svi ovi ključni dokumenti biti upućeni u parlamentarnu proceduru.”

26.10.2018.

Međutim, na dnevnom redu 201. sjednice Vlade Republike Srpske održane 01.11.2018. godine između ostalog nije se našao najavljeni Nacrt budžeta RS za 2019. godinu, te isti, u skladu sa izvještajem sa pomenute sjednice nije ni razmatran.

Istinomjer tako obećanju Zorana Tegeltije da je Vlada RS spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta RS za 2019. godinu ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava Federacije BiH blokirala račune Rudnika mrkog uglja Zenica (RMU) te rudnika...Reforma obrazovanja u Republici Srpskoj

Govoreći o planovima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) za predstojeću školsku godinu, ministrica Natalija Trivić je izjavila da će “u septembru početi reforma obrazovanja” te da...