Vlada RS još nije spremna za usvajanje Nacrta budžeta za 2019. godine

Ministar Tegeltija je istakao da RS ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu.

Nakon sastanka sa članovima Fiskalnog savjeta Republike Srpske održanog 26.10.2018. godine, ministar finansija Vlade RS, Zoran Tegeltija ističući da “Srpska ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu”, najavio je da je Vlada tog entiteta “spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu”.

Osim toga, Tegeltija je najavio i “da će istovremeno biti usvojen i program ekonomskih reformi i zakon o izvršenju budžeta za narednu godinu, nakon čega će svi ovi ključni dokumenti biti upućeni u parlamentarnu proceduru.”

26.10.2018.

Međutim, na dnevnom redu 201. sjednice Vlade Republike Srpske održane 01.11.2018. godine između ostalog nije se našao najavljeni Nacrt budžeta RS za 2019. godinu, te isti, u skladu sa izvještajem sa pomenute sjednice nije ni razmatran.

Istinomjer tako obećanju Zorana Tegeltije da je Vlada RS spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta RS za 2019. godinu ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Borba protiv sistemske korupcije i nepotizma u javnim preduzećima KS

Nakon što je tzv. šestorka formirala Vladu Kantona Sarajevo (KS), krajem prošle godine, kao jedan od glavnih prioriteta...

Rekonstrukcija puta Babin Do – Šabići

Ugovori o izvođenju radova na putu Babin Do - Šabići, čija vrijednost iznosi 671 hiljadu KM potpisani su 24. maja 2019. godine, a radove finansira Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo putem...

Najavljeno skoro otvaranje ambulante u Hrasnom Brdu

U okviru Istinomjerovog istraživanja ispunjenosti predizbornih obećanja na lokalnom nivou u mandatu od 2016. do 2020. godine, jedno od 10 obećanja načelnika Opštine Novo Sarajevo, Nedžada Koldže koje...