Vlada RS još nije spremna za usvajanje Nacrta budžeta za 2019. godine

Ministar Tegeltija je istakao da RS ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu.

Nakon sastanka sa članovima Fiskalnog savjeta Republike Srpske održanog 26.10.2018. godine, ministar finansija Vlade RS, Zoran Tegeltija ističući da “Srpska ima politički i svaki drugi kapacitet da na vrijeme ili do kraja godine usvoji ključne dokumente za 2019. godinu”, najavio je da je Vlada tog entiteta “spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta Srpske za 2019. godinu”.

Osim toga, Tegeltija je najavio i “da će istovremeno biti usvojen i program ekonomskih reformi i zakon o izvršenju budžeta za narednu godinu, nakon čega će svi ovi ključni dokumenti biti upućeni u parlamentarnu proceduru.”

26.10.2018.

Međutim, na dnevnom redu 201. sjednice Vlade Republike Srpske održane 01.11.2018. godine između ostalog nije se našao najavljeni Nacrt budžeta RS za 2019. godinu, te isti, u skladu sa izvještajem sa pomenute sjednice nije ni razmatran.

Istinomjer tako obećanju Zorana Tegeltije da je Vlada RS spremna da u narednih sedam dana usvoji Nacrt budžeta RS za 2019. godinu ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

U Republici Srpskoj broj opština nije 62

Da broj opština u Republici Srpskoj nije 62 kako kaže Dodik, uvjerili smo se na zvaničnoj stranici Ministarstva uprave...

RS: Registracija firmi biće moguća elektronskim putem

Sredinom prošle godine iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske najavljeno je da će tokom 2019. godine biti poduzet niz aktivnosti kako bi se pojednostavila...


Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo - nego neprimjereno o članovima SDP-a", još sredinom februara najavio...