Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći.

Kako je tada navedeno, planirano je da pomenuti projekat u vrijednosti 591.134,07 KM  “obuhvati izgradnju polaznog autobuskog stajališta u Ulici Braće Kršo, na mjestu otvorenog parkinga i zelene površine”.

Podsjećajući da se radi o projektu koji je “u razvojne planove uvršten još prije više decenija ali da su tek sada stvoreni uslovi da se realizuje”, načelnik Opštine Vogošća, Edin Smajić pored ostalog je izrazio “uvjerenje kako će izabrana firma radove realizovati u roku i kvalitetno”.

Tom prilikom načelnik Smajić je najavio da će radovi početi čim se imenuje nadzor nad izvođenjem radova, te da je rok za izvođenje radova je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao.

S tim u vezi, radovi su zvanično počeli 20.05.2019.godine, a Zavod za izgradnju KS koji je zadužen za nadzor radova 15.09.2019. godine saopštio je da je “većina poslova završeno” ali da je, na zahtjev izvođača radova, prvobitni rok za završetak radova predviđen za 05.09.2019. godine produžen iz sljedećih razloga: 

Radovi su počeli 5. maja, a rok za završetak je bio 5. septembra. Izvođač radova je tražio produžetak od 30-45 dana, što je i odobreno. Među problemima za izvođače radova istaklo se usaglašavanje projektne dokumentacije, priključenje vode, priključenje na kanalizaciju, izmještanje elektroenergetskih kablova i cijevi toplovoda te izmještanje stubova rasvjete. Većinu ovih poslova smo završili.

Zavod za izgradnju KS, 15.09.2019.

Obzirom na do sada poduzete aktivnosti, te da je izgradnja polaznog autobuskog stajališta u Vogošći pri kraju, Istinomjer će obećanju načelnika Opštine Vogošća, Edina Smajića dati ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti nastavak implementacije ovoga projekta.

(Istinomjer.ba)

U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na...

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj se raspravljalo o položaju bh. entiteta...Stariji građani Tuzle još uvijek čekaju na Strategiju za osobe treće životne dobi

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je 01.10.2019. godine posjetio Sajam proizvoda i aktivnosti grupa aktivnog starenja Tuzlanskog kantona (TK), koji su povodom Međunarodnog dana starih osoba u tom...