Radi se na tome

U toku unutrašnji radovi na izgradnji sportske dvorane u Stocu

Krajem januara ove godine gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković najavio je da se okončanje izgradnje sportske dvorane u ovom gradu očekuje u augustu 2024. godine. Trenutno se privode kraju vanjski radovi na objektu, a u toku su izgradnja tribine, postavljanje zidne keramike i elektrokablova.

Izvor: Grad Stolac

Bošković izjavio je da se okončanje izgradnje sportske dvorane u Stocu očekuje u augustu ove godine.

U osmom mjesecu 2024. godine planirano je da dvorana bude izgrađena. Po dinamici koju sada imamo na terenu i analizirajući ono što je urađeno, mislim da će ovi rokovi biti ispoštovani.

Stjepan Bošković, 26.1.2024.

Početkom augusta 2022. godine putem zvanične stranice Grada Stoca javnost je obaviještena da je potpisan ugovor za izgradnju višenamjenske sportske dvorane u naselju Vidovo Polje u Stocu, a vrijednost radova bez PDV-a iznosila je nešto je više od šest miliona KM.

Naglašeno je da se radi o javnom prostoru koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje, dok će sama dvorana imati dvije tribine sa 1.000 sjedećih mjesta. Tom prilikom gradonačelnik Bošković najavio je da će dvorana biti otvorena za dvije godine.

Izgradnja dvorane počela je krajem augusta 2022. godine, a Bošković je 11. septembra 2023. godine potpisao ugovor o finansijskoj podršci Vlade Republike Hrvatske izgradnji ove sportske dvorane u vrijednosti 95.000 eura.

Krajem istog mjeseca 2022. godine postavljena je čelična konstrukcija, a pokrivanje dvorane završeno je 24. novembra 2023. godine.

Kako su iz Službe graditeljstva Grada Stoca 7. maja 2024. godine potvrdili za portal Stolac City, pri kraju su vanjski radovi na objektu, a u toku su i izgradnja tribine, postavljanje zidne keramike i elektrokablova.

 

Na YouTube kanalu portala Stolac City objavljen je i snimak izgradnje sportske dvorane u Stocu.

S obzirom na dosadašnje aktivnosti, Istinomjer obećanju gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića u vezi s izgradnjom sportske dvorane u tom gradu daje ocjenu radi se na tome te ćemo nastaviti pratiti da li će ovaj projekta biti okončan u augustu 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!