Najave

U novembru zakoni o ugostiteljstvu i boravišnoj taksi u NSRS?

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) gostovao je 31.10.2023. u jutarnjem programu RTRS. Tom prilikom, najavio je da će se dva zakona naći na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske do kraja novembra.

Izvor: Ministarstvo trgovine i turizma RS

U završnoj fazi je i Prijedlog zakona o ugostiteljstvu. Završili smo javne rasprave. Možemo do kraja novembra mjeseca očekivati na sjednici NSRS i Prijedlog zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o boravišnoj taksi.

Denis Šulić, 31.10.2023.

Vlada Republike Srpske je na 36. sjednici, održanoj 7.9.2023. godine, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu, kojim se uspostavlja Centralni informacioni sistem u oblasti ugostiteljstva u Republici Srpskoj. Kako se navodi u saopćenju Vlade, riječ o jedinstvenom i centralizovanom elektronskom informacionom sistemu koji sadrži sve relevantne podatke o pružaocima usluge smještaja.

Narodna skupština Republike Srpske, na petoj redovnoj sjednici održanoj 29.9.2023, usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu, te je prihvaćen Zaključak o upućivanju ovog nacrta zakona u javnu proceduru, koja je provedena u roku od 30 dana.

Istinomjer će pratiti da li će se do kraja novembra na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći Prijedlog zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o boravišnim taksama, kako je najavio ministar Šulić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!