Neispunjeno

Dva zakona nisu se našla pred poslanicima/ama NSRS u najavljenom roku

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) gostovao je 31.10.2023. u jutarnjem programu RTRS. Tada je najavio da će se dva zakona naći na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske do kraja novembra. U novembru je održana samo jedna sjednica NSRS, na kojoj se nisu razmatrala dva zakona koje je ministar najavio.

Izvor: Ministarstvo trgovine i turizma RS

Šulić je krajem oktobra najavio da će se do kraja novembra na sjednici NSRS razmatrati Prijedlog zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o boravišnoj taksi.

U završnoj fazi je i Prijedlog zakona o ugostiteljstvu. Završili smo javne rasprave. Možemo do kraja novembra mjeseca očekivati na sjednici NSRS i Prijedlog zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o boravišnoj taksi.

Denis Šulić, 31.10.2023.

Vlada Republike Srpske je na 36. sjednici, održanoj 7.9.2023. godine, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu, kojim treba da se uspostavi Centralni informacioni sistem u oblasti ugostiteljstva u Republici Srpskoj. Kako je navedeno u saopćenju Vlade, riječ o jedinstvenom i centralizovanom elektronskom informacionom sistemu koji sadrži sve relevantne podatke o pružaocima usluge smještaja.

Narodna skupština Republike Srpske je na petoj redovnoj sjednici održanoj 29.9.2023. Usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu te je prihvaćen Zaključak o upućivanju ovog nacrta zakona u javnu proceduru, koja je provedena u roku 30 dana.

U novembru 2023. godine održana je samo jedna sjednica NSRS, ali na njoj se nisu našli Prijedlog zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o boravišnoj taksi.

S obzirom na to da se na dnevnom redu sjednice NSRS održane u novembru 2023. godine nisu našli Prijedlog zakona o ugostiteljstvu i Nacrt zakona o boravišnoj taksi, Istinomjer obećanje ministra Denisa Šulića ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!