Ispunjeno sa zakašnjenjem

U kompleksu Tvrdimići u Istočnom Novom Sarajevu još jedno igralište

Načelnik Općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić je u martu 2019. godine najavio izgradnju sportskog igrališta u kompleksu rekreacione zone i vikend-naselja Tvrdimići.

Predviđena je i lokacija za igralište. To je turističko-rekreativni kompleks koji je već izazvao pažnju, a koji planiramo da barem 70 odsto bude izgrađen u narednih godinu i po dana.

Ljubiša Ćosić, 26. mart 2019.

S tim u vezi, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, 23. septembra 2019. godine je zajedno sa direktorom preduzeća “AIZ” d.o.o. Sinišom Vitkovićem, ozvaničio početak radova na izgradnji mini fudbalskog igrališta na Tvrdimićima. Ovaj projekat, čija vrijednost iznosi oko 130 hiljada KM, podržala je Investiciono razvojna banka Republike Srpske u iznosu od 85.000 KM, dok je Opština Istočno Novo Sarajevo izdvojila 45.000 KM.

Radi se o projektu vrijednom nešto oko 130.000 konvetribilnih maraka, gdje je Investiciono razvojna banka nas podržala u iznosu od 85.000 konvertibilnih maraka u izgradnji fudbalskog igrališta sa vještačkom travom kao podlogom površine 40 sa 20, pripadajućim tribinama i ima još tu par nekih sadržaja koje smo mi kao uprava preuzeli obavezu da realizujemo. Odnose se na nabavku bicikala, postavljanju info-tabli, izgradnji odnosno trasiranju jedne male pješačke staze do ivice kanjona, odnosno do pogleda na samu Kasindolsku rijeku i na neki način sa završetkom ovoga, ja sam siguran, do kraja novembra ove godine da ćemo zaokružiti ono što smo planirali, a odnosi se na Tvrdimiće.

Ljubiša Ćosić, 23. septembar 2019.

Kako se do sredine decembra nisu pojavile nove informacije o radovima na pomenutom projektu, Istinomjer je kontaktirao Opštinu Istočno Novo Sarajevo. U odgovoru na naš upit, načelnik ove opštine, Ljubiša Ćosić istakao je da je “izvođač uveden u posao u toku oktobra”, te da su radovi na postavljanju pripremne podloge za teren okončani, određen je dio za tribine, a postavljeni su i ivičnjaci na terenu.

Zbog loših vremenskih uslova (radi se o lokaciji na 1.000 metara nadmorske visine), nisu okončani radovi na postavljanju vještačke trave kao finalne podloge na teren, i naši planovi su da će ovaj posao biti okončan do kraja marta 2020.godine, najdalje. Razlog planiranog kašnjenja su isključivo vremenski uslovi i zato što se u posao ušlo tokom oktobra. A ušlo se tada zato što smo čekali da se završe sve neophodne procedure u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske, koja je jedan od investitora ovog projekta sa 85.000,00 KM, dok je opštinska uprava već obezbjedila 35.000,00 KM.

Ljubišta Ćosić, 17. decembar 2019.

Krajem aprila 2020. godine iz ove opštine su za Istinomjer istakli da je “došlo do manjeg kašnjenje zbog problema u nabavci trave koja je uvezena, a pomenuti problemi su izazvani zbog pandemije virusa COVID-19 i vremenskim uslovima na koje ne možemo uticati”. Radovi na ovom projektu su nastavljeni tokom juna 2020. godine kada je i postavljena vještačka trava, a iz Opštine Istočno Novo Sarajevo obavijestili su javnost da su radovi u završnoj fazi.

Opština Istočno Novo Sarajevo obavijestila je javnost 10. jula 2020. godine da su radovi uspješno okončani:

Okončani radovi na izgradnji terena sa vještačkom travom kao podlogom na Tvrdimićima. Danas imamo prve goste, dječake i djevojčice iz mjesne zajednice “Vraca”.

Saopćenje, Opština Istočno Novo Sarajevo, 10. juli 2020.

S obzirom na činjenicu da su radovi uspješno okončani iako je došlo do kašnjenja od nekoliko mjeseci zbog loših vremenskih uslova i situacije izazvane pandemijom novog koronavirusa, Istinomjer će načelniku Opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiši Ćosiću za pomenuto obećanje dati ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!