U kompleksu Tvrdimići u Istočnom Novom Sarajevu još jedno igralište

Načelnik Općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, u martu 2019. godine najavio je izgradnju sportskog igrališta u kompleksu rekreacione zone i vikend-naselja Tvrdimići. 

Predviđena je i lokacija za igralište i zip lajn, kao i za još jedno sportsko igralište. To je turističko-rekreativni kompleks koji je već izazvao pažnju, a koji planiramo da barem 70 odsto bude izgrađen u narednih godinu i po dana.

Ljubiša Ćosić, 26.03.2019.

Izgradnja novog terena za mini fudbal na Tvrdimićima započela je 23. septembra 2019. godine. Kako se navodi, projekat izgradnje podržala je Investiciono razvojna banka Republike Srpske u iznosu od 85.000 KM, dok će ostatak novca biti financiran od strane Općine Istočno Novo Sarajevo u iznosu od 45.000 KM. Ostatak novca je izdvojen za nabavku bicikala, postavljanje info-tabli, te trasiranje pješačke staze. 

Radi se o projektu vrijednom nešto oko 130.000 konvetribilnih maraka, gdje je Investiciono razvojna banka nas podržala u iznosu od 85.000 konvertibilnih maraka u izgradnji fudbalskog igrališta sa vještačkom travom kao podlogom površine 40 sa 20, pripadajućim tribinama i ima još tu par nekih sadržaja koje smo mi kao uprava preuzeli obavezu da realizujemo. Odnose se na nabavku bicikala, postavljanju info-tabli, izgradnji odnosno trasiranju jedne male pješačke staze do ivice kanjona, odnosno do pogleda na samu Kasindolsku rijeku i na neki način sa završetkom ovoga, ja sam siguran, do kraja novembra ove godine da ćemo zaokružiti ono što smo planirali, a odnosi se na Tvrdimiće.

Ljubiša Ćosić, 23.09.2019.

Siniša Vitković, direktor firme “AIZ” d.o.o. Istočno Sarajevo koja je zadužena za radove na terenu, rekao je da će izgradnja trajati 60 dana.

Obzirom da je započeta izgradnja igrališta za mini fudbal u kompleksu Tvrdimići, Istinomjer će načelniku Općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiši Ćosiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će izgradnja igrališta biti završena u planiranom roku. 

(Istinomjer.ba)

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS...

Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske...


Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...