U kompleksu Tvrdimići u Istočnom Novom Sarajevu još jedno igralište

Načelnik Općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, u martu 2019. godine najavio je izgradnju sportskog igrališta u kompleksu rekreacione zone i vikend-naselja Tvrdimići. 

Predviđena je i lokacija za igralište i zip lajn, kao i za još jedno sportsko igralište. To je turističko-rekreativni kompleks koji je već izazvao pažnju, a koji planiramo da barem 70 odsto bude izgrađen u narednih godinu i po dana.

Ljubiša Ćosić, 26.03.2019.

Izgradnja novog terena za mini fudbal na Tvrdimićima započela je 23. septembra 2019. godine. Kako se navodi, projekat izgradnje podržala je Investiciono razvojna banka Republike Srpske u iznosu od 85.000 KM, dok će ostatak novca biti financiran od strane Općine Istočno Novo Sarajevo u iznosu od 45.000 KM. Ostatak novca je izdvojen za nabavku bicikala, postavljanje info-tabli, te trasiranje pješačke staze. 

Radi se o projektu vrijednom nešto oko 130.000 konvetribilnih maraka, gdje je Investiciono razvojna banka nas podržala u iznosu od 85.000 konvertibilnih maraka u izgradnji fudbalskog igrališta sa vještačkom travom kao podlogom površine 40 sa 20, pripadajućim tribinama i ima još tu par nekih sadržaja koje smo mi kao uprava preuzeli obavezu da realizujemo. Odnose se na nabavku bicikala, postavljanju info-tabli, izgradnji odnosno trasiranju jedne male pješačke staze do ivice kanjona, odnosno do pogleda na samu Kasindolsku rijeku i na neki način sa završetkom ovoga, ja sam siguran, do kraja novembra ove godine da ćemo zaokružiti ono što smo planirali, a odnosi se na Tvrdimiće.

Ljubiša Ćosić, 23.09.2019.

Siniša Vitković, direktor firme “AIZ” d.o.o. Istočno Sarajevo koja je zadužena za radove na terenu, rekao je da će izgradnja trajati 60 dana.

Obzirom da je započeta izgradnja igrališta za mini fudbal u kompleksu Tvrdimići, Istinomjer će načelniku Općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiši Ćosiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će izgradnja igrališta biti završena u planiranom roku. 

(Istinomjer.ba)

I BiH ima regulativu iz oblasti kibernetičke bezbjednosti

Na nedavno održanoj konferenciji posvećenoj novinama u IT oblasti ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko...

Najavljena skora sanacija rasvjete Bijele tabije

Reagujući na pismo pod naslovom “Pismo prof. Sanković gradonačelniku Skaki povodom davanja na korištenje dijela kompleksa Bijele Tabije", Ured gradonačelnika Grada Sarajeva, Abdulaha Skake krajem...Rok za sanaciju Rustempašine ulice 45 dana

Krajem maja tekuće godine, a povodom početka rekonstrukcije Velike aleje na Ilidži, ministar  saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS), Adnan Šteta najavio je i naredne aktivnosti na rekonstrukciji...