Najave

Sportsko-rekreativni centar na Ilidži kod rijeke Željeznice u funkciji od ove sezone?

Prilikom gostovanja u emisiji “Špica” emitovanoj na TVSA 21.2.2023. godine načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govorio je o projektima koji su u toku u ovoj općini.

Screenshot: Općina Ilidža / YouTube
Screenshot: Općina Ilidža / YouTube

Između ostalog, Muzur je govorio i o projektu izgradnje sportsko-rekreativnog centra kod rijeke Željeznice te najavio kada će radovi na ovom projektu biti završeni.

Završili smo veliki sportsko-rekreativni centar pored rijeke Željeznice, 15.000 kvadratnih metara. I potpisan je sporazum za izvođača radova, za postavljanje mobilijara, i sama vrijednost tog mobilijara je između nekih 400 i 500.000 KM. Vremenski rok, čini mi se, po potpisivanju sporazuma je nekih 60-90 dana za isporuku, što znači da ćemo već od ove sezone, možemo reći, tamo već na polovini između proljeća i ljeta, već ćemo moći početi konzumirati taj jedan zaista prelijepi sportsko-rekreativni centar.

Nermin Muzur, 21.2.2023.

Kako je već Istinomjer zabilježio u monitoringu predizbornih obećanja ove općine, izgradnja sportsko-rekreativnog centra za djecu i mlade kod rijeke Željeznice najavljena je i u promotivnom videoklipu objavljenom na YouTube profilu Općine Ilidža 30.12.2021. godine, a načelnik Općine Ilidža sredinom maja 2022. godine putem Facebook profila obavijestio je javnost da su na tromeđi Butmira, Sokolović-Kolonije i Ilidže Centar počeli radovi na najvećem sportsko-rekreativnom parku na području ove općine.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je to najavio načelnik Muzur, sportsko-rekreativni centar na Ilidži kod rijeke Željeznice biti u funkciji od proljeća ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!