U progresu

Sanacija i izgradnja sportskih igrališta

Opštine: Ilidža

Radit ćemo na sanaciji i izgradnji školskih objekata, objekata namijenjenih produženom boravku te sportskih igrališta.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

U općini Ilidža tokom prve tri godine mandata zabilježene su aktivnosti na sanaciji postojećih i izgradnji novih sportskih ploha i sportsko-rekreativnih centara.

Izvor: Facebook/SRC “Čarli” Emir Bogunić

Iz Općine Ilidža za Istinomjer su 12. decembra 2021. godine potvrdili da je u toku javna nabavka za izgradnju igrališta u Otesu i Donjem Kotorcu, za koje tada još uvijek nije bilo izdato odobrenje za građenje. Kako su dalje naveli, “sanacije dječijeg igrališta u Lužanima i sportske plohe u Rakovici čekale su ponovno pokretanje javne nabavke za izgradnju nakon što se potpiše odluka o poništenju zbog ponuda koje nisu bile u skladu sa traženim u postupku javne nabavke”.

Javna ustanova Kulturno-sportski i rekreacioni centar Ilidža u februaru 2022. godine obnovila je salu za borilačke sportove, koja se nalazi u sastavu dvorane KSiRC “Sabit Hadžić”. Tom je prilikom iz Općine Ilidža saopćeno da, osim rekonstrukcije sale za borilačke sportove, JU KSiRC Ilidža aktivno radi na obnovi svlačionica, rekonstrukciji krova, nadogradnji fitnes-centra, ali i drugih prostorija koje su sastavni dio dvorane “Sabit Hadžić”.

Muzur je putem Facebook profila 10.8.2022. potvrdio da je sportsko igralište u mjesnoj zajednici Rakovica obnovljeno, da je u toku izgradnja dječjih igrališta u Donjem Kotorcu i Otesu, kao i obnova igrališta u Lužanima. Sljedećeg dana završena je izgradnja igrališta u mjesnoj zajednici Donji Kotorac.

Do kraja 2022. godine iz Općine su saopćili da je završena i izgradnja novog igrališta Ulici Terovića, u mjesnoj zajednici Otes, te da je sanirana sportska ploha u mjesnoj zajednici Lužani. Također, krajem godine završena je i izgradnja street workout parka na ulasku u Veliku aleju.

Sportsko-rekreativni centar “Emir Bogunić Čarli”, smješten uz obalu rijeke Željeznice kod mosta Alije Izetbegović, zvanično je otvoren 20.7.2023. godine. Centar površine oko 15.000 metara kvadratnih sastoji se od terena za košarku, odbojku na pijesku i mali fudbal, brojnih fitnes sprava i tartan-staze za trčanje. Pored navedenog, ovaj sportsko-rekreativni centar sadrži tri igrališta s mobilijarom za djecu, kao i igralište prilagođeno za djecu s poteškoćama u razvoju.

U oktobru 2023. godine počela je izgradnja sportsko-rekreativnog parka u Butmiru.

Revitalizacija izletišta Stojčevac, koja je startala s početkom 2022. godine, nastavljena je i naredne godine, kada su izgrađena dva terena za basket i teren za mali fudbal s umjetnom travom.

U novembru 2023. godine izvršeno je postavljanje umjetne podloge na terenu za mali fudbal koji se nalazi u sastavu JU Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!