U progresu

Sanacija i izgradnja sportskih igrališta

Opštine: Ilidža

Radit ćemo na sanaciji i izgradnji školskih objekata, objekata namijenjenih produženom boravku te sportskih igrališta.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

U općini Ilidža tokom 2022. godine zabilježene su aktivnosti na sanaciji postojećih i izgradnji novih sportskih ploha i sportsko-rekreativnih centara.

Izvor: Facebook/Nermin Muzur

Iz Općine Ilidža za Istinomjer su 12. decembra 2021. godine potvrdili da je u toku javna nabavka za izgradnju igrališta u Otesu i Donjem Kotorcu, za koje tada još uvijek nije bilo izdato odobrenje za građenje. Kako su dalje naveli, “sanacije dječijeg igrališta u Lužanima i sportske plohe u Rakovici čekale su ponovno pokretanje javne nabavke za izgradnju nakon što se potpiše odluka o poništenju zbog ponuda koje nisu bile u skladu sa traženim u postupku javne nabavke”.

Izgradnja sportsko-rekreativnog centra za djecu i mlade kod rijeke Željeznice najavljena je i u promotivnom videoklipu objavljenom na YouTube profilu Općine Ilidža 30.12.2021. godine.

Javna ustanova Kulturno-sportski i rekreacioni centar Ilidža u februaru 2022. godine obnovila je salu za borilačke sportove, koja se nalazi u sastavu dvorane KSiRC “Sabit Hadžić”. Tom je prilikom iz Općine Ilidža saopćeno da, osim rekonstrukcije sale za borilačke sportove, JU KSiRC Ilidža aktivno radi na obnovi svlačionica, rekonstrukciji krova, nadogradnji fitnes-centra, ali i drugih prostorija koje su sastavni dio dvorane “Sabit Hadžić”.

Javni poziv za sanaciju sportske plohe u MZ Rakovica objavljen je 10. marta 2022. godine, a okončan je 31.3.2022. godine, dok je 16.3.2022. godine objavljen i poziv za sanaciju dječijeg igrališta u Ulici Ramiza Jašara u MZ Lužani, koji je okončan 5.4.2022. godine.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur sredinom maja 2022. godine putem Facebook profila obavijestio je javnost da su na tromeđi Butmira, Sokolović-Kolonije i Ilidže Centar počeli radovi na najvećem sportsko-rekreativnom parku na području ove općine.

Na tromeđi Butmira, Sokolović Kolonije i Ilidže Centar počeli su radovi na najvećem sportsko-rekreativnom parku na području općine Ilidža. U velikom sportsko-rekreativnom parku, kakav je definitivno nedostajao našoj lokalnoj zajednici, mladi će moći uživati u terenima za kolektivne loptaške sportove (rukomet, košarka, odbojka i mali fudbal), a kroz tri igrališta s mobilijarom ponudit će mjesto za dobru zabavu i igru najmlađim stanovnicima Ilidže. Uz navedeno oko cijelog parka bit će uređena staza za trčanje, a bit će tu i dodatni prostor koji će se moći koristiti za treninge na otvorenom.

Nermin Muzur, 13.5.2022.

Muzur je, također putem Facebook profila, 10.8.2022. potvrdio da je sportsko igralište u mjesnoj zajednici Rakovica obnovljeno, da je u toku izgradnja dječjih igrališta u Donjem Kotorcu i Otesu, kao i obnova igrališta u Lužanima.

Obnovljena sportska ploha u Mjesnoj zajednici Rakovica dobila je finalne konture nakon što su ocrtane linije terena i obnovljeni golovi, a kompletan ambijent upotpunit će izgradnja dječjeg igrališta neposredno uz teren. Zaista nastojimo da maksimalno poboljšamo ambijent kako bi se najmlađi stanovnici naše općine mogu sigurno i bezbrižno igrati. Osim sportske plohe u Rakovici, u toku je i izgradnja dječjeg igrališta u Donjem Kotorcu i Otesu, kao i obnova dječjeg igrališta u Lužanima.

Nermin Muzur, 10.8.2022.

Načelnik Muzur je 29.9.2022. godine saopćio da će naselje Butmir “u skorijem periodu dobiti izuzetno opremljen i moderan sportsko-zabavni park za igru najmlađih stanovnika ovog dijela Ilidže”. 

Sljedećeg dana završena je izgradnja igrališta u mjesnoj zajednici Donji Kotorac.

Do kraja 2022. godine iz Općine su saopćili da je završena i izgradnja novog igrališta Ulici Terovića, u mjesnoj zajednici Otes, a da se obnova i sanacija dječjeg igrališta i sportske plohe u mjesnoj zajednici Lužani nalaze se u završnoj fazi, odnosno da je, osim novog mobilijara, postavljena i gumirana podloga koja će najmlađim posjetiteljima/kama pružiti dodatnu sigurnost.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!