Neistina

SNSD neistinito o radu Stanivukovića u prvih 100 dana mandata

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obilježio je 18. 4. 2021. godine 100 dana od stupanja na dužnost te tim povodom upriličio konferenciju za novinare, na kojoj je naveo postignuća nove gradske administracije. Sutradan, iz SNSD-a Istočno Novo Sarajevo su prezentovali svoju analizu Stanivukovićevog angažmana u prvih 100 dana obnašanja gradonačelničke funkcije.

FOTO: Grad Banja Luka

Na Facebook stranici SNSD-ove podružnice u Istočnom Novom Sarajevu objavljena je fotografija koja na sljedeći način interpretira učinjeno u Banjoj Luci:

Broj započetih projekata: 0

Broj izgrađenih objekata: 0

Broj saniranih objekata: 0

Broj zaposlenih PDP-ovaca: 500

Broj službenih putovanja: 1

Broj stranih i domaćih investicija: 0

Broj zaposlenih preko konkursa: 0

Broj ispunjenih obećanja: 0

Tona smeća: 80

Organizovanih protesta: 1

Broj napravljenih fotografija: 7.587

SNSD Istočno Novo Sarajevo, 19. 4. 2021.

Istinomjer je u proteklom periodu detaljno pratio rad novog gradonačelnika Banje Luke te tri puta njegove postupke ocijenio kao nedosljedne, a dvije izjave neistinite. S druge strane, Stanivuković je neka od obećanja i realizirao, pa su tako kao ispunjena ocijenjena ona o objavi podataka iz diploma zaposlenih u Gradskoj upravi, objavi računa Gradske uprave i ukidanju “kandži” za blokadu automobila, a ocjenu “radi se na tome” dobio je za označavanje tzv. humanih parkinga.

Osim spomenutih projekata, nova gradska uprava započela je radove na izgradnji novog gradskog parka na Banjalučkom polju, za koji je planirano da bude “najveća uređena zelena površina u gradu”. Također, Ulica Veselina Masleše je ukrašena cvijećem i pokretnim drvoredom, a grad je dobio i prvo “pametno autobusko stajalište”.

Inače, u tekućem mjesecu, na kanalima SNSD-a obavljeno je nekoliko videouradaka koji negativno prikazuju rad gradonačelnika Banje Luke, pa su tako, povodom sage oko odgađanja usvajanja gradskog budžeta, konstatovali da je “svaki građanin Banjaluke, kojem ovih dana smeta smeće na ulicama, koji brine za rad vrtića, koji ne zna da li će primiti platu, talac Stanivukovića i njegove političke promocije”. Gradonačelnik je iste okarakterisao kao politički nekorektne i najavio tužbu protiv autora.

Unatoč negativnoj kampanji SNSD-a, iz priloženog je jasno da je u prvih 100 dana obnašanja funkcije gradonačelnika Banje Luke Draško Stanivuković započeo određene projekte, ali i ispunio pojedina obećanja. U skladu s tim, tvrdnje objavljene na stranici SNSD-a Istočno Novo Sarajevo, koje sugerišu da u ovom pogledu Stanivuković nije uradio ništa, Istinomjer ocjenjuje neistinitim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!