Ispunjeno

Smanjenje cijena goriva u FBiH

Na sastanku koji je federalni ministar trgovine, Zlatan Vujanović održao u Mostaru sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH, postignut je dogovor o smanjenju cijena goriva.

Nakon sastanka Vujanović je potvrdio da će cijena goriva biti snižena za najmanje pet feninga, ali da sniženje može biti i dosta veće.

Zahtjevi za snižavanje cijena su već pristigli, a i obećanja su takva da će od sutra cijene biti niže. Trocifren broj zahtjeva je došao od kompanija koje posluju s derivatima.”

Zlatan Vujanović, 12.06.2018.

Iako se pad cijena nije dogodio u roku od jednog dana, cijene goriva na većini benzinskih pumpi u FBiH smanjene su krajem prošle sedmice za 5 feninga.

Do sastanka ministra Vujanovića sa predstavnicima distributera naftnih derivata u FBiH došlo je nakon ponovnog poskupljenja goriva koje je izazvalo brojne negativne reakcije u bh. javnosti. Do sniženja cijena goriva došlo je i u RS.

S obzirom, da su cijene goriva u FBiH niže u odnosu na ranije, Istinomjer će obećanje federalnog ministra trgovine, Zlatana Vujanovića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!