Ispunjeno

FBiH: Mobilna aplikacija o cijenama goriva

Federalni ministar trgovine, Zlatan Vujanović najavio je u maju ove godine da će ministarstvo uskoro izraditi mobilnu aplikaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama, a kako bi građani i turisti u FBiH “imali bolji uvid u tržište i promet naftnih derivata”.

Uvjeren sam da će ova aplikacija pospješiti i kvalitetu turističke ponude, jer će utjecati na to da turisti lakše planiraju svoje maršute na području Federacije BiH. Moći će se koristiti na svim mobilnim aparatima, te će se korisnici u bilo koje doba dana moći informirati o najpovoljnijim cijenama goriva. Dakle, bit će prikazane cijene od najnižih do najviših.

Zlatan Vujanović, 18.05.2019.

Nakon nešto više od mjesec dana od ove najave Federalno ministarstvo trgovine predstavilo je 28. juna tekuće godine “finalnu (ALPHA) verziju besplatne mobilne aplikacije”.

Riječ je o informacijskom servisu isključivo namijenjenom građanima koja će im omogućiti informacije o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH. Aplikacija se od danas može besplatno preuzeti na web stranici Federalnog ministarstva trgovine. Mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, pohranjuje ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima, koji na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravodobnim informacijama o cijenama u istom momentu kada te informacije dobije Federalno ministarstvo trgovine i Vlada FBiH.

Zlatan Vujanović, 28.06.2019.

Aplikacija se može besplatno preuzeti na web stranici Federalnog ministarstva trgovine.

Obzirom da je aplikacija koja omogućava uvid u tržište i promet naftnih derivata u FBiH puštena u rad kako je i najavljeno, Istinomjer resornom ministru Zlatanu Vujanoviću daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!