Najave

SDP BiH će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Vojin Mijatović govorio je o planovima ove stranke za Opće izbore planirane za 2022. godinu te je, između ostalog, najavio da će SDP BiH imati svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

FOTO: SDP BiH
FOTO: SDP BiH

Gostujući u emisiji “Polis” na TVSA 14. oktobra 2020. godine, Mijatović je najavio da će Socijaldemokratska partija BiH na Općim izborima planiranim za 2022. godinu imati svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda s obzirom na činjenicu da je SDP BiH najveća stranka “u opozicionom bloku, s najvećim kapacitetom i najboljim ljudima”.

SDP će imati kandidata za člana Predsjedništva i taj kandidat će biti budući član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda i potpuno je logično da svi koalicioni partneri podrže našeg kandidata iz prostog razloga jer smo mi najveća opoziciona partija. I tačka.

Vojin Mijatović, 14.10.2021.

Mijatović je dodao kako se mora “pustiti prvi tim, najbolja moguća postavka da pobijedi i za Predsjedništvo BiH, i za Parlamentarnu skupštinu BiH, i za federalnu, i Narodnu skupštinu Republike Srpske”, kao i da vjeruje da će svi stati uz kandidata SDP-a BiH.

Istinomjer će pratiti da li će SDP BiH na Općim izborima 2022. godine imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, kako je to najavio član Predsjedništva SDP-a BiH Vojin Mijatović.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!