RS: Prosperitet, uspjeh, privredni rast… I ukidanje subvencija za struju

Vlada RS: Ukinute subvencije za siromašne

Vlada RS-a je na današnjoj sjednici donijela i odluku o davanju saglasnosti Elektroprivredi RS-a za prodaju 1.341 gigavat-sati bilansnih viškova električne energije za narednu godinu. Ministar energetike RS-a Željko Kovačević je potvrdio da za subvencije struje socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u RS-u u ovoj godini neće biti izdvojena nijedna marka.

(Oslobođenje, 10. 11. 2011.)

Komentar:

Bombastične izjave čelnika Vlade RS-a, prije svih Aleksandra Džombića, premijera, o tome kako je RS “stabilna i prosperitetna” ovom viješću padaju u vodu.
Dok ministri lete helikopterima, siromašni građani su izgubili i ono malo “siće” koje im je RS isplaćivala. Subvencije su postojale u 2009., 2010. i 2011. godini. No, zahvaljujući “finansijskom čudu i uspjehu” RS-a, kao nagrada siromašnima – biće ukinute od 1. 1. 2012. godine.
Očajan potez Vlade RS-a.

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...