Rekonstrukcija javne rasvjete na području Grada Bihaća

Druga faza projekta “Zeleni ekonomski razvoj“ podrazumijevala je rekonstrukciju dotrajale javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća, s ciljem postizanja energetske efikasnosti.

Kada saberemo do sada urađeno i ono što planiramo uraditi do kraja godine to je oko 2 miliona KM koje ćemo utrošiti za novu javnu rasvjetu u Bihaću i ista bi prema našim pokazateljima trebala donijeti uštede i do 50 posto na nivou godine. Kada kažemo da plaćamo i do 65.000 KM mjesečno za račun struje za javnu rasvjetu i 100.000 KM za njeno održavanje, onda vidite i koliko ćemo uštediti jer će računi za struju biti upola manji, a održavanje svedeno na minimum.

Šuhret Fazlić, 27.04.2019. 

Osnovni cilj ovog projekta, kako je tada navedeno, je postizanje energetske efikasnosti, ostvarivanje vrlo značajnih ušteda električne energije koju Grad Bihać plaća za javnu rasvjetu, kao i minimiziranje troškova održavanja javne rasvjete, ali i postizanje fotometrijskih standarda javne rasvjete u cilju povećanja sigurnosti građana, odnosno učesnika u saobraćaju.

Ugovor za nastavak rekonstrukcije javne rasvjete, u vrijednosti od oko 300.000 KM, potpisan je u junu ove godine, a radovi su počeli krajem istog mjeseca. Rok za izvršenje radova II faze rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada Bihaća bio je 90 dana.

Kako se po isteku roka od 90 dana u javnosti nisu pojavile informacije o okončanju radova Istinomjer je kontaktirao JU “Zavod za prostorno uređenje grada” – Bihać. U odgovoru na naš upit direktor pomenutog zavoda, Ademir Toromanović naveo je da su radovi završeni u potpunosti.

S obzirom da su radovi, prema riječima direktora JU “Zavoda za prostorno uređenje grada”, Ademira Toromanovića okončani, Istinomjer će ovo obećanje ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Ne postoji “izborni zakon Federacije BiH”

U svjetlu najnovijih rasprava i pokušaja dogovora u vezi izmjena izborne legislative u BiH, član Predsjedništva SDS-a i...

Sa novim razgovorima o Izbornom zakonu BiH i novi rokovi

Izmjena Izbornog zakona BiH tema je koja je, po ko zna koji put, od strane političkih aktera u BiH još jednom aktuelizirana, te su uslijedila i nova obećanja i licitiranje rokovima u kojima bi se...Zastupnici skupštinske većine napustili sjednicu Skupštine KS

Zastupnik u Skupštini KS, Mirza Čelik (SDA) uoči nastavka 19. redovne sjednice ovog zakonodavnog tijela, a koja je bila zakazana za 16. januar, izjavio je da će skupštinska većina od 18 poslanika...