Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu

Srđan Mandić, ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo, govorio je o stanju vodovodne mreže u glavnom gradu, te je najavio rekonstrukciju vrijednu nekoliko miliona maraka, koja bi trebala početi već u martu ili aprilu ove godine.

Mandić je rekao da je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj dogovorio finansiranje rekonstrukcije vodovodne mreže u Sarajevu, te je pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekat od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu.

Srđan Mandić, 11.01.2019.

Istinomjer će pratiti da li će navedeni procesi teći obećanim tokom, te svakako realizaciju projekta obnove vodovodne mreže u Sarajevu.

(Istinomjer.ba)

Još se čeka na prijave zbog svinjskog mesa u konzervama za OS BiH

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene...

Najavljene izmjene Krivičnog zakona RS

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će u prvom kvartalu ove godine biti utvrđene izmjene i dopune Krivičnog zakona RS. Kako je rekao, razlog za izmjene ovog Zakona je...Dragan Lukač podnosi ostavku?

Iako je još početkom augusta 2018. godine, direktor Federalne uprave policije (FUP), Dragan Lukač najavio da će podnijeti ostavku iz zdravstvenih razloga, on se još uvijek nalazi na toj funkciji, a u...