Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu nije još započela

Srđan Mandić, ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo je u februaru ove godine, govoreći o stanju vodovodne mreže u glavnom gradu, najavio rekonstrukciju vrijednu nekoliko miliona maraka koja je trebala početi već u martu ili aprilu.

Mandić je rekao da je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj dogovorio finansiranje rekonstrukcije vodovodne mreže u Sarajevu, te je pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekat od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu.

Srđan Mandić, 11.01.2019.

Međutim, radovi ipak nisu započeli u najavljenom roku. Kako je Istinomjeru pojašnjeno iz resornog ministarstva, došlo je do poništavanja tenderske dokumentacije, za koju je nadležna Jednica za implementaciju projekta (Project Implementation Unit). Proceduralne greške prilikom provođenja tenderske procedure su za posljedicu dovele do raspisivanja novog tendera.

Također iz Ministarstva komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo, napomenuli su da isključivu odgovornost za uspješnost realizacije ovog projekta snosi menadžment KJKP “ViK” i s tim u vezi ministarstvo nema pravo niti namjeru na bilo koji način uticati na proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

S obzirom da radovi još uvijek nisu započeli, te da je izvjesno da se to neće desiti ni tokom aprila jer se još uvijek čeka na odabiranje najpovoljnijeg izvođača radova, Istinomjer će obećanje ministra Mandića ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

U RS se stvaraju uslovi za registraciju firmi elektronskim putem

Sredinom 2018. godine iz tadašnjeg Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske (novi naziv:...

Pri kraju montaža asfaltne baze na dionici Buna-Počitelj

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...

Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudija na korak od Parlamentarne skupštine BiH

Najavljujući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će se održati 17. 02. 2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda, “Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH...