Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu nije još započela

Srđan Mandić, ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo je u februaru ove godine, govoreći o stanju vodovodne mreže u glavnom gradu, najavio rekonstrukciju vrijednu nekoliko miliona maraka koja je trebala početi već u martu ili aprilu.

Mandić je rekao da je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj dogovorio finansiranje rekonstrukcije vodovodne mreže u Sarajevu, te je pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekat od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu.

Srđan Mandić, 11.01.2019.

Međutim, radovi ipak nisu započeli u najavljenom roku. Kako je Istinomjeru pojašnjeno iz resornog ministarstva, došlo je do poništavanja tenderske dokumentacije, za koju je nadležna Jednica za implementaciju projekta (Project Implementation Unit). Proceduralne greške prilikom provođenja tenderske procedure su za posljedicu dovele do raspisivanja novog tendera.

Također iz Ministarstva komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo, napomenuli su da isključivu odgovornost za uspješnost realizacije ovog projekta snosi menadžment KJKP “ViK” i s tim u vezi ministarstvo nema pravo niti namjeru na bilo koji način uticati na proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

S obzirom da radovi još uvijek nisu započeli, te da je izvjesno da se to neće desiti ni tokom aprila jer se još uvijek čeka na odabiranje najpovoljnijeg izvođača radova, Istinomjer će obećanje ministra Mandića ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Još nije počela gradnja puta od Foče do Šćepan Polja

U julu 2018. godine iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (RS), najavljeno je kako će izgradnja moderne...

Do Blihinog vodopada uskoro novom pristupnom stazom?

Vodopad Blihe ili "Blihin skok" u sklopu parka prirode "Blihin vodopad" stavljen je pod zaštitu kao spomenik prirode. Početak izgradnje pristupne staze do ove prirodne znamenitosti i turističke...


Zaključci GO SNSD-a na razmatranju u Narodnoj skupštini RS za “10 do 15 dana”?

Nakon što je istekao zvanični rok od mjesec dana za implementaciju Principa za formiranje vlasti na nivou BiH potpisanih 05.08.2019. godine od strane predsjednika SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorad...