Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sarajevu nije još započela

Srđan Mandić, ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo je u februaru ove godine, govoreći o stanju vodovodne mreže u glavnom gradu, najavio rekonstrukciju vrijednu nekoliko miliona maraka koja je trebala početi već u martu ili aprilu.

Mandić je rekao da je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj dogovorio finansiranje rekonstrukcije vodovodne mreže u Sarajevu, te je pozvao građane da budu strpljivi tokom rekonstrukcije.

Početak obnove vodovoda je aktiviran. Spreman je projekat od desetak miliona eura. Početkom februara se zatvaraju tenderi. Početkom marta se biraju izvođači. Onda slijedi početak radova u martu ili aprilu.

Srđan Mandić, 11.01.2019.

Međutim, radovi ipak nisu započeli u najavljenom roku. Kako je Istinomjeru pojašnjeno iz resornog ministarstva, došlo je do poništavanja tenderske dokumentacije, za koju je nadležna Jednica za implementaciju projekta (Project Implementation Unit). Proceduralne greške prilikom provođenja tenderske procedure su za posljedicu dovele do raspisivanja novog tendera.

Također iz Ministarstva komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo, napomenuli su da isključivu odgovornost za uspješnost realizacije ovog projekta snosi menadžment KJKP “ViK” i s tim u vezi ministarstvo nema pravo niti namjeru na bilo koji način uticati na proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

S obzirom da radovi još uvijek nisu započeli, te da je izvjesno da se to neće desiti ni tokom aprila jer se još uvijek čeka na odabiranje najpovoljnijeg izvođača radova, Istinomjer će obećanje ministra Mandića ocijeniti kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Najavljen projekat obnove Hrama sv. Prokopija u Visokom

Prezentacija projekta obnove Hrama sv. Prokopija u Visokom koja je održana 18.05.2019. godine u sali Kulturnog centra...

BiH je 1991. godine imala više od 631 hiljade zaposlenih

Ministrica finansija FBiH Jelka Miličević govorila je nedavno o porastu zasposlenih u FBiH, a posljednje podatke Porezne uprave FBiH o broju zaposlenih je uporedila sa podacima iz 1991....


Autobuski terminal iz ulice Sutjeska uskoro će biti izmješten na drugu lokaciju

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, nakon sastanka sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem, najavio je da će u "narednih mjesec dana" biti izmješten autobuski terminal iz ulice...