Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica – Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnog puta Lukavica – Pale, dionica Jasik – Triangla, koja je duga 3897,52 m. Tada je rečeno i da je u okviru projekta planirana je i rekonstrukcija mosta preko rijeke Bistrice prema Jahorini. 

Sporazum o rekonstrukciji regionalnog puta Lukavica – Pale, dionica Jasik – Triangla, potpisan je u junu 2018. godine između JP Putevi RS i Opštine Pale. Rekonstrukcija i rehabilitacija ovog regionalnog puta, dužine oko četiri kilometra, koja će koštati preko tri miliona KM, počela je 13. jula ove godine.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je  da će “rok za završetak radova od 180 dana sigurno biti ispoštovan”.

U okviru radova uključena je i kompletna rekonstrukcija i rehabilitacija mosta od 35 metara. Uradićemo kompletnu rekonstrukciju i spojiti dionicu Lukavica-Triangla. Mogu da obećam da će radovi biti zvaršeni prije početka zimske sezone.

Nenad Nešić, 13.07.2019.

Kako je pojašnjeno, riječ je o regionalnom putu R-446 kojim će Jahorina biti povezana sa Sarajevom i Istočnim Sarajevom, i  na ovaj način će se “nakon prve dionice koja je završena 2011. godine, završiti i dionica Lukavica-Pale i dobiti moderna saobraćajnica”.

Istiomjer će pratiti da li će rekonstrukcija puta i mosta biti realizovana u roku od 180 dana.

(Istinomjer.ba)

Da li je RS “zrelo društvo” koje daje jednake šanse muškarcima i ženama?

Prema podacima kojima raspolaže Agencija za ravnopravnost spolova BiH, Bosna i Hercegovina ima najniži procenat učešća...

Rekonstrukcija tunela Crnaja čeka završetak rekonstrukcije tunela Vranduk

Polovinom juna 2019. godine direktor JP Cesta FBiH, Ljubo Pravdić podvukao je da se mora početi sa rekonstrukcijom tunela Crnaja koji se nalazi na dionici puta M17 između Konjica i...Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...