Najave

Rekonstrukcija bazena u Mješovitoj srednjoj industrijskoj školi u Zenici do kraja godine?

Bazen u Mješovitoj srednjoj industrijskoj školi u Zenici nije u funkciji već osam godina, a njegovu rekonstrukciju do kraja 2024. godine najavio je premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Nezir Pivić.

Izvor: Vlada ZDK

U izjavi za portal Klix 5. februara 2024. godine, premijer ZDK Nezir Pivić (SDA) rekao je da bi bazen u Mješovitoj srednjoj industrijskoj školi u Zenici trebao biti obnovljen do kraja godine:

Generacije Zeničana su učile plivati u ovom kompleksu, ali i rekreativno dolazile plivati. Odlučni smo da se završi rekonstrukcija ovog objekta do kraja godine zbog naših učenika, sportskih škola i drugih građana Zenice.

Nezir Pivić, 5.2.2024.

Predstavnici Vlade ZDK obišli su u januaru 2024. godine Mješovitu srednju industrijsku školu u Zenici i tada najavili skori početak rekonstrukcije zatvorenog bazena i fiskulturne sale.

Kako su saopćili iz Vlade ZDK, bazeni su zbog vlasničkog spora između “Željezare” Zenica i škole godinama bili prepušteni propadanju. Naveli su da su u toku aktivnosti na pripremi idejnog projekta, a pored olimpijskog bazena i fiskulturne sale, planirana je rekonstrukcija i svlačionica, fitnes-sala i mokrih čvorova.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja godine biti završena rekonstrukcija bazena u Mješovitoj srednjoj industrijskoj školi u Zenici, kako je najavio premijer Pivić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!