Radi se na tome

Radovi na novoj sportskoj dvorani u Stocu teku po planu

Kako je javnost putem zvanične stranice Grada Stoca tada obaviještena, 8.8.2022. godine potpisan je ugovor za izgradnju višenamjenske sportske dvorane u naselju Vidovo polje u Stocu s rokom izgradnje od dvije godine. Godinu kasnije, gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković potvrdio je da radovi teku po planu.

Screenshot: Stolac.city

Za izvođača radova početkom augusta 2022. godine izabrana je firma GTR d.o.o, a vrijednost radova bez PDV-a nešto je više od šest miliona KM. Kako je tada Bošković najavio, rok za izgradnju je dvije godine.

Počinjemo s izgradnjom jednog novog objekta savremenijeg izdanja, na zadovoljstvo svih građana. Predviđena je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo Polje u Stocu, dimenzija 60 x 53,95 – 56,57 m, a sredstva su osigurana u budžetu Grada Stoca za ovu godinu. Prema predviđenom planu, dvorana bi trebala biti gotova za dvije godine.

Stjepan Bošković, 8.8.2022.

Tom prilikom naglašeno je da se radi o javnom prostoru koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje, a sama dvorana će, pored ostalog, imati dvije tribine s 1.000 sjedećih mjesta.

Izgradnja dvorane počela je krajem augusta 2022. godine, a godinu kasnije, kako je izvijestio portal Stolac.city, radovi teku po planu.

Trenutno se završava postavljanje čelične konstrukcije te bi dvorana uskoro trebala biti pokrivena, nakon čega će se krenuti s unutarnjim uređenjem, što je vidljivo iz videopriloga objavljenog na navedenom portalu 21.9.2023. godine.

Nekoliko dana ranije, Bošković je potpisao i ugovor o finansijskoj podršci Vlade Republike Hrvatske izgradnji gradske sportske dvorane u Stocu u vrijednosti 95.000 eura.

S obzirom na do sada urađeno u okviru izgradnje sportske dvorane u Stocu, Istinomjer obećanju gradonačelnika Stjepana Boškovića daje ocjenu radi se na tome te ćemo pratiti da li će projekat biti okončan do augusta 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!